Kutsiye Bozoklar'ı makaleleriyle takip eden okurlar bilirler; yeni dunya duzeninin gerici saldırılarına karşı direnişin nirengi noktalarını anlatır. Hep Aynı İnatla da bu bağlamda makalelerin derlemesi. Yazarın sunumda soylediği "Tekrar ediyorum yine: Hep aynı inatla" sozleri kitabın ana fikrini ozetliyor. Ama kitapta yer alan yazıları yine de uc ana başlık altında toplamak mumkun.

Birinci grup; siyasetin, kultur ve sanatın velhasıl makalelerin her biri yaşamın icinde devrimcilik ustune yazılar. Butun boyutları ve olanlarıyla yaşamı devrimci kılmanın, deneylerden suzulerek elde edilmiş bilgiye ulaşmayı sağlıyorlar.

İkinci grup; yaşamı devrimci kılmak uğruna yaşamını feda edenleri anlatan makaleler grubu. Kişisel yaşamlarıyla toplumsal kurtuluşu gercekleştirme eylemine katılırken yarattıkları yeni değerleri oğreniyoruz bu yazılarda.

Ucuncu grup yazılar oncekilerle kesin sınırlarla ayrılmasa da yenidunya duzencilerinin uğursuz saldırıları, umutsuzluk tellallarının inadına insanlığın buyuk utopyasına, buyuk duşlerine buyuk umutlarla bağlanmayı, ince ince işliyor. Tarihin ve sınıflar savaşımının son bulduğu iddialarına karşı duruşun ideolojik-teorik cizgisi, birer makale formunda, ozellikle genc kuşaklara geleceklerine sahip cıkmayı oğretiyor.

Hep Aynı inatla icin soyleyeceğimiz son şey kitabın edebi değeri uzerine olacak. Kutsiye Bozoklar; yazarlık yaşamında dil, uslup, kurgu ve diğer anlatım ozellikleri acısından kendini tekrarlamayan, her seferinde yeni acılımlar yapan bir cizgi izlediğini gosteriyor bu kitapta. Sonucta okur buyuk bir ozenle yazılmış ve "Gazete sayfalarından kurtarılmış." bir eseri okumanın tadına varıyor.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 303

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Ceylan Yayıncılık
Kitap Adı: Hep Aynı İnatla Yazar: Kutsiye Bozoklar Yayınevi: Ceylan Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9789758426195