Halvette 40 Gun'un yazarı Dr. Michaela Mihriban Ozelsel, Sufilerin "aşk yolu"na girişinin oykusunu, "varoluşumun en yuksek en aşağı noktası" dediği hac deneyimi eşliğinde anlatıyor.
Batılı bakış acısından, hasta ve tamamen halsiz duşmuş bir halde Suudi Arabistan'ın tozlu yollarına yatışım, varoluşumun en aşağı noktalarından biri. Başka bir bakış acısındansa, varlığımın amacı ve anlamı haline gelmiş manevi yoldaki en buyuk ibadetlerden birini gercekleştirdiğim icin, en yuksek noktam. Halvetim gibi bu hac yolculuğu da, murşidime bu duzeyde ulaşamadığımdan beri, kendi insiyatifimle gercekleştirdiğim bir girişim.
İşte bu kitapta bana yonetilen bu sorulara da cevap veriyorum. Allah yolunda yaşadığım bitip tukenmek bilmeyen cabaları, imtihanları ve başarısızlıkları anlatıyorum. Hikayemde umitsizlik, acı, koyverme ve şuphe var. Aynı zamandaic huzuru, mutluluk ve emniyet hissi de var. Raslantılar, "mucizeler", surekli donuşen bedensel surecler, bir başka deyişle "uyanan bir bilincin semptomları" ve butun bunları gunluk yaşamla butunleştirme cabası var. Yeni ritueller, yeni bir halvet ve aşk, her duzeyde yaşanan...

Sayfa Sayısı: 231

Baskı Yılı: 2003

Dili: Turkce
Yayınevi: Kaknus Yayınları
Kitap Adı: Kalbe Yolculuk Yazar: Michaela M Ozensel Yayınevi: Kaknus Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur İlk Baskı Yılı: 2003 Baskı Sayısı: 4. Basım Dil: Turkce Barkod: 9799756698708