Sevgi Soysal'ı anmak, olumlu dunyaya yazıklanmanın, doyamadığının ardından caresiz bir ozlemle kavrulmanın otesinde bir hisle dolduruyor beni. Tam da kendi seruvenine yaraşır bir telaşla cekip gidivermiş bu capkın kadını hatırladıkca icim icime sığmıyor. Birden cok gencmişim gibi, mucizeler sacımı okşuyormuş gibi, ozgurlukten nefesim daralmış da başım donuyormuş gibi bir his. Oturmuş bu yazıyı yazarken de yuzumun kızarması pahasına gerekceler arıyorum. Erken gitmişler icin insan ancak kişisel seruvenini yazabilir, diyorum. Kaderin carmıha geriverdiği o kendi sozu olan insanlar icin sana yaşattıklarından otesini soylemek gunah. Utanmamaya calışıyorum.
- Yıldırım Turker-
Sevgi Soysal Bakmak'ı, Politika gazetesinde yayımlanan yazılarından derlemiş. Yetmişli yılların Ankarası gibi karanlık bir ortamda kaleme alınan bu yazılar, yurdunun sorunlarına duyarlı herkes icin hala kalıcı değerdedir.

Sayfa Sayısı: 181

Baskı Yılı: 2004

Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Bakmak Yazar: Sevgi Soysal Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2004 Dil: Turkce Barkod: 9789750502132