Oğrenmen gereken şeyler var. Gecmişin senin bir adım arkandan gelen bir iskelet, geleceğin ise bir adım onunde yuruyen bir başka iskelettir. Belki saat takmazsın, ama iskeletlerin takar ve saatin kac olduğunu hep bilirler. Şu an, bu iskeletler anılardan, duşlerden ve seslerden oluşur. Seni iki arada bir derede, dokunma ve oluşma arasında, kapana kıstırabilirler. Ama ille de kotu değildirler, tabii sen kotu olmalarına izin vermediğin surece.
Yapman gereken surekli hareket etmek, surekli iskeletlerinle birlikte uygun adım yurumek. Seni asla terk etmeyecekler, yani bu konuda kafa yormana gerek yok. Gecmişin ck geride kalmayacak, geleceğin cok fazla onune gecmeyecek. Yine de bazen iskeletlerin seninle konuşacak; sana oturmanı, dinlenmeni, biraz soluklanmanı soyleyecekler. Belki sana sozler verecek, duymak isteyeceğin şeyleri soyleyecekler.
Ama ne yaparlarsa yapsınlar sen yurumeye devam et, harekete devam et. Bir de, saat takma. Zaten Kızılderililerin saate ihtiyacları olmaz, cunku iskeletler hep zamanı hatırlatır onlara. Anladın mı, vakit hep şimdidir. Kızılderili zamanı budur işte. Gecmiş, gelecek, hepsi şimdinin icinde sarmalanmıştır. Boyledir işte. Şimdide tutsağız hepimiz.
Sayfa Sayısı: 217
Baskı Yılı: 2003
Dili: Turkce
Yayınevi: Utopya Yayınevi
Kitap Adı: Cılgın Atı Duşlemek Yazar: Sherman Alexi Yayınevi: Utopya Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2001 Dil: Turkce Barkod: 9789758382576