Yoksulların hakikatlı duşmanı yazı! Seni pılık pırtık hayatımızın muammasını daha da koyulaştırmak icin kullandım, diye yazmışken Latife Tekin ve o yazdığından bu yana da dediği iyice ortaya cıkmışken, muamma daha da koyulaşmışken, yoksullar başkalarına, başka kitaplara, başkalarının kitaplarına kacıp oralarda yazıya duşman olmuşken, demek ki hakikatlı yoksullarmış, yani elimizde hic yoksul kalmamışken, tek yoksulumuz olarak yazıdan başka bir şeyimiz kalmamışken, bence Latife Tekini yeniden okumanın vaktidir.
Ben Latife Tekin okuduğum zaman, bazı az (seyrek) yazıcılarla ve şairlerle, yoksa hakikat erbabı mıdır onlar ya da yalanın hakikatına varıp en sıkı masalları uyduranlar mı, işte onlarla yaşadığım şeyi yaşarım: Ne yazı, ne şiir, bunlar başka sozler (şeyler)! Oyle olmasa insan o tuhaf şeyleri nasıl yazar, yani dizeler halinde dizilmeseler, kelimeler gibi, cumleler gibi bir olmak icin duşmeseler Latife Tekinin kafasına, hem de cocukluktan beri biri kulağına uflemese, periler ruyasını doldurmasa, olmaz yani. O yuzden buyuleniyorum Latife Tekini okurken.
Haydar Ergulen
Sayfa Sayısı: 128
Baskı Yılı: 2003
Dili: Turkce
Yayınevi: Everest Yayınları
Kitap Adı: Buzdan Kılıclar Yazar: Latife Tekin Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2003 Dil: Turkce Barkod: 9789752891005
[h=5]Oduller[/h] Erdal Oz Odulleri