'...Bazen merak ediyorum, acaba talihsizliğim doğuştan mı; hayatım benim kaderim mi? Boyle olmaması icin Buda'ya dua ediyorum. Yaşantım, gunlerce bir kaplandan kacan ve sonucta, timsah tarafından yutulan bir taşra kızınınkine benziyor. Benimkisi durmadan kotuye giden ve ufukta sonu gorunmeyen bir hikÂye.

Anlamışsınızdır, ben bir fahişeyim, gerci benim gibi kadınlara bar kızı demeyi tercih ediyorlar. Sanırım, batılılar bu terimi daha kolay kabul edebiliyorlar. Benim gibi bir kız icin ise, hic fark etmiyor.

Beni 2000 bahta (yaklaşık 60 Amerikan Doları) satın alabilirsiniz. Karşılığında, benden istenilen hemen her şeyi yaparım, ama muşterilerle opuşmem; bazı şeyler yabancılarla yapılamayacak kadar ozeldir! Opuşmek insanın karısı ya da kız arkadaşıyla olur; seksse benim gibi Taylandlı kızlarla! ...'

Tayland'da fahişelik yaparak gecen bir hayata dair canlı, guclu ve dokunaklı bir yaşam oykusudur. Fakir ve eğitimsiz bir kız olan Bua Boonmee, kotu muamele gorduğu evliliğinden kacar, ancak Patpong'un barlarına duşer. Orada Bangkok'un kotu şohretli genelev bolgesinde, ailesine bakmak icin fahişelik yapmaya razı olur.

Bua'nın hikÂyesi, kotu muamele ve fakirlik karşısında gosterdiği direnci ve cesareti anlatıyor. İtirafları, fahişeliğe bakış acınızı sonsuza dek değiştirecek nitelikte.

Sayfa Sayısı: 202

Baskı Yılı: 2008

Dili: Turkce
Yayınevi: Arion Basım Yayın
Kitap Adı: Bangkok Guzeli Yazar: Bua Boonmee Yayınevi: Arion Basım Yayın İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789944070935