"Gelmesem de Bekle Beni","Alfabenin Sen Harfi", "Aşka Gittim Donmeyeceğim" gibi kitaplarıyla kendine has bir okur kitlesi edinen şair-yazar Adem Ozbay, "Sensiz Kelimeler Sozluğu" ile yine kalplerimize sesleniyor.
Aşkın en onulmaz meselelerine dair hazırladığı bu sozlukte ayrılıktan, huzunden, acıdan, yalnızlıktan binlerce kelime ile cumleler kuruyor.
İcli ve naif harflerle, yaralı bir kalbin sesini, hırpalanmış tum kalplere duyuruyor.
Baştan sona resimli ozel tasarımıyla hic ama hic yureğinizden bırakamayacağınız bir eser…
"Sensiz Kelimeler Sozluğu; yaralı kalplerin sozluğudur. Ayrılık ve huznun yazılmamış tarihidir. Collerdeki aşkların, şehir kaldırımlarındaki yansımasıdır. Hicbirimizin unutamadığı kelimelerdir."
-Sadık Yalsızucanlar-
"Siz ey gormeyenler bir gulun, diken diken olduğunu aşkından."
-İbrahim Tenekeci-
"Yalnızlığın huznunu, aşkın buğulu hÂlini icinizde, en derinde hissedeceksiniz. Adem Ozbay; kalemiyle, icinizde unuttuğunuz yerlere dokunuyor."
-Candan Unal-
"Nerede olursan orada, kalbini acık tutuyorsun ya, bu guzel işte…"
-Nurettin Durman-
"Yalnızlık ve ayrılık uzerine artık ne soylesek eksik kalacak."
-Ferudun Ozdemir-
"Soyle bana usta… Kan acıtır mı kapanmamış yarayı ve biter mi yolculuğu acının?"
-Ozcan Unlu-
"Evet; 'Sensiz… Ama Sen, ne zaman kendini ararsan, burada bulabilirsin.' diyor Âdeta, Sensiz Kelimeler Sozluğu'nde Adem Ozbay."
-Ciğdem Aktepe-
"Sensiz Kelimeler Sozluğu; İlk bakışta insanda,'sessiz kelimeler' cağrışımı yapıyor sanki... Hani geniz yakan... Huzun akşamlarında bir yumruk gibi boğaza tıkanıp kalan... Bir nihavent şarkı dinlemişcesine harfleri buharlaştırıp, sessizliğin egemenliğine boyun eğen dilsiz kelimeler... Ama neyse ki sevgili Adem Ozbay var da sessiz kelimeler dile geliyor işe... Sozluk oluyor. Okudukca sevginin guzelliği, ortasından bolunmuş sıcak bir ekmeğin buğusu gibi icimize dolsun diye."
-Mehmet Emin Kazcı-
Aşkın ve hasretin şairi Adem Ozbay'ın yureğinden kanatlanıp kaleme, kÂğıda dokulen bu billur katrelerinde; ayrılığın, huznun ve yalnızlığın, hasret duygularınıza tercuman oluşunun mucizesini bir kez daha yaşayacaksınız."
-Selcuk Alkan-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 352
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Az Kitap
Kitap Adı: Sensiz Kelimeler Sozluğu Yazar: Adem Ozbay Yayın Koordinatoru: Safure Nermin Oz Editor: Ciğdem Aktepe Yayın Yonetmeni: Mehmet Zekai Kupcuk Yayınevi: Az Kitap Dil: Turkce Barkod: 9786054812370