Adı Beyaz Olum olan siyah bir hayat hikayesi...
Dunyanın kalbinde kukreyen kıyamet, beni de vurdu! Şimdi daha iyi anlıyorum ki, ne hayat sonsuz, ne de insan olumsuz.
Yaşayanlar olurler, karanlık soğuk, gorduklerini unutan aynalar, uzak yalnızlıklar ve kaderine terk edilmişlik, duşlerini yitirmiş sevdalar, bedenen umutsuzlukta cırpınan ruh, goğus kafesini yırtarcasına cırpınır.
Doğum ve olum, butun bunlar hayata dahil olan gercekler ve gercek olmayan tek şey cenneti yanlış koşelerde arayanlar.
İlk okul cağlarım, ne buyuk değermiş meğer.
Annemin arkamdan seslenişi;
"Kendine dikkat et kızım!"
Ardımdan bakan sevgi dolu bakışları buharlaştı gozlerimin onunde.
Ya şimdi? Sevincimi, hayallerimi yukledim kara trenin bir vagonuna. Ve bıraktım onları sonu olmayan bir yolculuğa. Şimdi hic olmanın ızdırabıyla can cekişiyor bedenim.
Ya ben yanlış yaptım ya da doğrular yanlışların golgesinde esir kaldı.
Keşke annemi dinleseydim, keşke babama hic yalan soylemeseydim, keşke beni izleyen golgem olsaydın anne! Keşke, keşke, keşke... İcimde koca bir boşluk, icimdeki tek sermayem keşkelerim. Ne olur evlatlarına sahip cıksın herkes. Benim yaşadıklarımı yaşamasın hic kimseler...
Bir doğuş ve ardından yok oluş.
İşte ibret alacağımız hazin bir hayat hikayesi,
Kalemim yazmadı sadece, kanadı bu hikayede...
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 174
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Turdav Yayınları
Kitap Adı: Beyaz Olum Yazar: Şadiye Furkan Demirtaş Yayınevi: Turdav Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789756636213