Gecmişindeki sırlardan kurtulmak isteyen universite mezunu genc kadın Bolanle, kendisini hicbir şey sormadan olduğu gibi kabul eden cahil tuccar Baba Segi ile evlenmeyi kabul eder. O artık pahalı giysilerin, bol yiyeceğin, comert aylık odeneklerin olduğu buyuk bir aileye en genc ve en eğitimli dorduncu eş olarak dÂhil olmuştur. Eşlerden Iya Femi paraya tutkuyla bağlı, huysuz ve bencil bir kadındır; Iya Tope ise yumuşak başlı ve iyi niyetlidir, ama diğer eşlerin terorunden sinmiş bir haldedir; ilk eş olan Iya Segi ise acımasızdır ve olumcul sonuclara meydan verecek hırslara sahiptir.

Genc, guzel ve eğitimli Bolanle kısa surede Baba Segi'nin gozdesi olur. Onun varlığını diğer eşler bir tehdit olarak algılamakta ve guzel rakiplerinden kurtulmak icin entrikalar duzenlemektedirler. Ama herkesin hayatı sırlarla doludur ve bunlar, Bolanle'ın bilmeden de olsa ortaya cıkaracağı gune kadar eşlerin sessiz ortaklığı ile gomulu durmaktadır. Aile ici gunluk cekişmeler ve hırslar herkesi adım adım bir trajediye doğru suruklemektedir.

Nijerya'da ve hatta Afrika'nın pek cok yerinde kadının aile icindeki yerine, geleneklere ve gunluk hayata dair ipucları veren roman aynı zamanda binlerce kilometre uzakta da olsa kadının toplum icinde yaşadığı zorlukların nasıl da aynı olduğunu gosteriyor.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 259

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Feniks Kitap
Kitap Adı: Baba Segi ve Dort Eşin Gizli Yaşamı Yazar: Lola Shoneyın Cevirmen: Aslı Tumerkan Yayınevi: Feniks Kitap İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786054726295