Her yerde aşkın hikayesini okursunuz, benzer yaşantılar benzer kelimelere yaslanır. Sozler taşımaz olunca mechule sallanır edebiyat, yine aynı bilmezliğe sonlanır. Sonsuzluk inancı cahilliğine yazılırken aşıkların, keyfini cıkarmalı. Sevmem o yuzden hesaplı aşkları. Yalanını, dramını bile umarsızca yaşamalı. Orada gecen her dakika kuruntundan eksilen oduldur, kurtuluşun bırakmanın cazibesiyle kırıştırır. Gercekler kimin umurunda, aşklar hayatın cıkış kapılarıdır. Yazmaksa itirafı, yokluğunun avutmaz kalıntısı... Soysuzluk cağrısı cıkarmadan beni manalı halimden, ben de olabildiğince yazmak istiyorum. Gecmişimi, aşkımı belleğime sardım. Kilitli bir cekmecede ortusu. Konuşmak değersizken kıymete biniyor yazılar, kağıtlar acılımı oluyor mahcupluğun. Şefkatle dokunuyorum kumaşın ana hatlarına, oykuler cırpıntılarla, parca parca yaş duşuruyorlar icimden. Bu gidiş geliş halleri vucut bulalı beri kısa surer oldu diyaloglar, goğsumde sızlanıp duran butun tamlamalar... En hakiki cumbuş zamanları elde tutamamanın huznu oldu. Kacırdığım havari sevdalar hala kanıyor, eski tartışmalar yeni gibi kulaklarımda. Bir tarih oncesinin butun kaygılarını taşıyorum, yazımın da. Gencliğim avutmuyor kayıtsızlığı, dostların yuzu eskiyor, her şeyin... 'aşkım' senin bile... Uzaklaşmakta bir masal, hayat bir trajedinin konu arifesinde, bu sıcaklıkta bugun nefes alabilmek cok bile.
Sayfa Sayısı: 128
Baskı Yılı: 2010
Dili: Turkce
Yayınevi: Cinius
Kitap Adı: Yirmi Beşinde Yaşamak Yazar: Mehmet A. Birgul Yayınevi: Cinius İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9786051270272