"... Anadolulular soğuğa, mahrumiyete, en kotu acılara kahramanca bir tevekkulle tahammul ediyorlar. Biri, bir kolunu ve iki bacağını yitirmişti. Bedeni zavallı bir kutuk, icler acısı bir pacavradan farksızdı. Sadece şoyle diyordu:
'Vatanımın bacaklarıma ve kollarıma ihtiyacı vardı, ben de verdim.'

Dun, Alfred de Vigny'nin Servitude et Grandeur militaires adlı eserinin en asil sayfalarını okurken, şu satırları not ettim:
'Savaşcının feragati, kurbanınkinden daha ağır bir hactır. Ağırlığını ve buyukluğunu bilmek icin onu taşımış olmak gerekir... FedakÂrlık yeryuzunun en guzel şeyi olmalı, cunku basit insanların icinde o kadar cok iyilik vardır ki, bazen, liyakatlerinin ve hayatlarının gizliliğinin farkında değildirler.'

Yureğimde, bunu o zavallı Anadolu askerlerine ve ayrıca, bu savaşın butun alcak gonullulerine, butun kahramanlığın bilincinde olmayanlara, hangi taraftan olurlarsa olsunlar, basitce ve belki boşu boşuna, 'değerlerini akıllarına getirmeyen...' bilmeden hayatlarını verenlere ithaf ediyorum..."

Sayfa Sayısı: 160

Baskı Yılı: 2010

Dili: Turkce
Yayınevi: Bilge Kultur Sanat
Kitap Adı: Kuşatılmış Kent Yanya Yazar: Guy Chantepleure Yayınevi: Bilge Kultur Sanat İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9786055715786