Sezaryen Doğumların Bebekler Uzerindeki Olası Etkileri
. solunum sorunları
. nedensiz ağlamalar
. yatıştırılamayan ağlama nobetleri
. emzirme zorlukları
. aşırı hareketlilik ve tekmeleme
. kolik (mide sancısı)
. hazım guclukleri
. kabızlık
. cocuklukta devam eden başağrıları
. konsantrasyon ve oğrenim zorluğu
. saldırgan davranışlar
. uyku sorunu
. altını ıslatma

Normal doğum sonrasında da yukarıdaki rahatsızlıklar başgosterebilir. Onerdiğimiz tamamlayıcı tedavileri denemekte fayda vardır.



Sezaryen Doğumların Anneler Uzerindeki Olası Duygusal ve Fiziksel Etkileri

Doğal doğum yapmak isteyen ancak doğumun uzaması sonunda sezaryen ameliyata ikna edilen annelerde hayal kırıklığı ve sucluluk duygusuna rastlarız. Yeterince denemedikleri ya da guclu olmadıkları konusunda kendilerini suclarlar. Ozel bir deneyimi kacırdıklarını duşunerek verdikleri karardan pişman olabilirler. Boylesine bir ruh hali annenin doğumu unutmak istemesine neden olur.
Duygusal zorluk yaşayan anneye doğumda bebeğin de bir rolu olduğunu hatırlatmak isteriz. Sucluluk duygularına saplanmak yerine sezaryen ameliyatını anneyle bebeği birbirine bağlayan kaderin bir cilvesi olarak gormek daha yapıcıdır. Bir ebenin yardımıyla doğum deneyiminden bahsetmek deneyimin olumlu olarak hatırlanmasına yardımcı olabilir.
Sezaryenin neden olduğu ameliyat izi fiziksel şikayetlerin başında gelir. İz acılı hassas ya da hissiz olabilir. Bazı kadınlar ameliyat sonrasında kendilerini ikiye bolunmuş hissettiklerini soylerler. Bedeni enerji alanlarıyla tanımlayan Cin tıbbına gore bu teşhis oldukca yerindedir. İzin bedendeki doğal enerji akışını bozması hazımsızlık ve kabızlığa bunların sonucu olarak da kilo alımına neden olabilir. Ameliyat sonrası ortaya cıkan başağrıları ve sırt ağrıları da enerji akışının bozulmasından kaynaklanabilir.
Ameliyattan 3 hafta sonra ameliyat izinin bir yıl sureyle bitkisel yağlar uygulayarak tedavi edilmesi mumkundur. Eğer bir yıl sonra şikayetler devam ediyorsa akupunktur tedavisine başvurmakta fayda vardır.”

__________________