1- Bana su getirtmeyin bana da su getirmeyin. Aramızda hizmetci yok herkes kendi işini yapsın. Evde kucuk yaşta iş gucu kullanmaya ve sevgi istismarına son.
2- Hata yapmama izin verin ki gercekten hataysa sonuclarını gorup ders alayım. Hata değilse siz ders alın.
3- Her istediğimi bana almayın. Size karşılıksız kimse bir şey vermiyor. Her şeyin bir calışma karşı elde edileceğini oğrenmeme izin verin. Sonuclar calışmanın urunudur.
4- Benim ozgurluğum sizin ozgurluğunuzdur. Bir yere gitmek istediğimde beni bırakın. Bana kacta doneceğimi değil ilkeler soyleyin. İyi insanlarla birlikte ol ve kendini koru gibi bir soz benim icin saat kacta doneceğimden daha anlamlı ve yararlı. Yoksa ben yapacağımı gunduz gozu de yaparım.
5- Okulun amacı oğrenmektir. Derslerden kac aldığım değil bir şey oğrenip oğrenmediğime bakın. Beni yarın yaşamda ayakta tutacak olan aldığım notlar değil oğrendiklerim olacaktır.
6- Benimle ilgili fikirleriniz elbette var. Ama arada benim ne duşunduğumu ne hissettiğimi sorun ve gercekten dinleyin. Aramızdaki sorunların coğu iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Konuşmak kadar dinlemeyi de oğrenelim.
7- Ben durust olmak istiyorum beni yalan soylemek zorunda bırakmayın. Size yalan soylemeye başlarsam bazen bilmeniz gerekenleri de oğrenemeyeceksiniz.
8- Soylediklerinize karşı cıktığımda size değil soylediklerinize karşı cıkıyorum. Sizde bana değil soylediklerime karşı cıkın. Kelimeler incinmez ama bizler inciniriz. Yani “sen aptalsın” değil “bu soylediğin fikir guzel değil” diyelim birbirimize.
9- Toplum icinde gurur duyacağınız bir birey olmam sizin bana bir birey gibi davranmanıza bağlı.
10- Sizden beklediğim şey tek başına sevgi değil aynı zamanda saygı. Kucuklerime sevgi buyuklerime saygı hikayesi gecen yuzyılda kaldı. Benden saygı istiyorsanız ben de sizden saygı istiyorum.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Bir Cocuğun Anne-Babasından 10 İsteği