Esperanza'nın Kutusu kitabının yazarı María Amparo Escandón sizleri yeniden buyuk bir yolculuğa cağırıyor…

"Kucuk bir kız olduğum zamanlarda, babam tırı surerken ben okurdum. Sonra buyuyup de şofor koltuğuna oturduğumda, okuma işini babam ustlendi. Sonra sık sık yer değişimi yapar olduk. Okumayı bitirdiğimiz kitapları tırın kucuk uyuma bolmesinde tutamayacağımızdan, hepsini pencereden dışarı atıyorduk ve yolları etrafa sacılmış bilgilerle dolduruyorduk.

Aşktan Soz ettiğimizde Sozunu Ettiğimiz kitabı buyuk ihtimalle Indio'yu hemen gecişte 10 numaralı otoyolun yamacında bir yerde, bir kokarca leşinin yanında duruyordur. Hamlet'in sayfaları donen dikenlere takılmış Salton Golu uzerinde 86 nolu otoyolda takılı kalmıştır. Palm Springs yolundaki kum tepeleri, tam yel değirmenlerinin colden gelen ruzgÂrı yakalayıp elektriği donuşturduğu yerde, Don Kişot'un ciltli baskısını oğutuyorlardır.

Yolda sesli okuduğum cumleleri yan yana dizip bir ip yapsam, dunyayı tamamen sarabilirdim."

Sayfa Sayısı: 292

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Arunas Yayıncılık
Kitap Adı: Ozgurluğe Mahkum Yazar: Maria Amparo Escandon Cevirmen: Gokhan Doğru Yayınevi: Arunas Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786054503483