"Ben bir 20. yuzyıl insanıyım Nazlıcığım, insanlık tarihi boyunca meydana gelmiş butun eşitsizliklerin acısını ve utancını duydum. İlk kez benim yaşadığım donemde dunya tam bir butunluk kazandı, ilk kez dunyalılar birbirlerinin varlığını bilerek, duygu ve duşuncelerine ortak olarak, kederde ve sevincte paylaşmayı hissederek yaşamayı oğrendiler. Henuz başındayız yeni bir hayatın ve en buyuk sorun bence kadının yaşayışta hak ettiği yeri alması..."
Bu satırlar Sadun Tanju'nun Paris'te Sorbonne Universitesi'nde tiyatro eğitimi alan torununa yazdığı bir mektuptan... Genclerin bilgi bombardımanı altında yalnızlık cektiği ve yol bulmakta zorlandığı 21. yuzyılda Nazlı şanslı bir genc. Dunyayı tanımasını sağlayan, kendine yol bulmasını kolaylaştıran bir rehberi var. Bir mektubunda dedesine, "Her mektubunuzda kitapların verdiği bilgiler ve bir dedenin torununa esprili bir şekilde acıklamaları var. Ben bunları başka dede ve torunlar da gorsun isterim" diyerek bu şansını diğer genclerle paylaşmak istiyor.
Karşılıklı sevgi ve saygının her satırından yansıdığı bu mektuplar toplanarak Ay'da Buluşalım başlığıyla kitap haline getirildi.
Genclerin basın dunyasının cınarlarından Sadun Tanju'dan oğrenecekleri pek cok şey var...
Sayfa Sayısı: 144
Baskı Yılı: 2012
Dili: Turkce
Yayınevi: Pan Yayıncılık
Kitap Adı: Ay'da Buluşalım / Dedem Sadun Tanju İle Mektuplaşmalarım Yazar: Selin Nazlı Ustaoğlu Yayınevi: Pan Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786054518142