Orijinali Osmanlıca olarak1924 Yılında basılan kitap gazeteci Şevket Nezihi'nin Kadıkoy Paris Sokağı'nda genelev sahibi Lutfiye Hanım ile roportajını iceriyor.

"Bizde kadın mesailini en ziyade tetkik ve hususta kalem oynatanlar Ahmed Midhad Efendi merhumla Halid Ziya, Ahmed Rasim, Huseyin Rahmi, muhterem Rauf Bey ustatlarımızdır.

Ben kendi kendime dedim ki: Boyle bir şeyi menbaında tetkik etmek daha muvaffıktır.

Herhangi bir kuvvet ve saika ile fuhşa duşmuş olanlara samimi, hayırbah bir dost gibi giderek mazilerini, hallerini ve dertlerini sordum. En evvel Cihan-yandı Lutfiye Hanım'dan başlamak gayet tabii idi. Cunku ben doğmadan cok zaman evvel babalarımızla aynı yaşta olanların hayatına Lutfiye Hanım karışmıştı. Lutfiye Hanım Jean Jacques Rousseau'ya bile "Aferin!..." dedirtecek bir tabiilikle bana butun macerasını anlattı. Ben de ağzından cıktığı gibi karşılıklı konuşmalarımızı ve Paris sokağında diğer gorduklerimi yazdım."
-Şevket Nezihi, 1924-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 95

Baskı Yılı: 2011

Dili: Turkce
Yayınevi: Encore
Kitap Adı: Cihanyandı Lutfiye Hanım Yazar: Şevket Nezihi Cevirmen: Tamer Erdoğan Gorsel Tasarımcı: Ahmet Sevgi Yayın Yonetmeni: Mehmet Oznur Yayınevi: Encore İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9786058768949