Zeki NURCİN, bir sure once yayınlanan 'Tanrılar Ulkesinde Aşk' adlı tarihi romanı gibi Kitapseverlere yine harika bir roman sunuyor.'Tanrıyı Uzduğumu Meleklerin Ağlamasından Anladım' romanında Bayan Gumuş'un, kendisini sonsuz seven El Adam'ı (Yusuf) hırsına kurban edişini duygu yuklu bir uslupla anlatıyor.
Mavi Menekşenin cağdaş destanı sayılan romanda, Bayan Gumuş'un deliler gibi Âşık olduğu eşi El Adam'ı 2006 yılının mayıs ayında bir gece yarısı evden kovması ile başlayan huzunlu yılları betimleniyor. El Adam bu vakitsiz kovulma ile yaşadığı ruh kırılmasını kimselere anlatamaz. Kovulmayı icine sindiremez ve her şeyden elini ceker, kendisini benliği icinde yok etmeye mahkûm eder. Yaşadığı huzun beynine (sonunu getirecek) dayanılmaz ağrılar sokar. Gecmişinden kopup gelen cığlıklara yenik duşen M.B Gumuş onun yokluğuna dayanamaz. Buyulu bir huznun baskısı ve engin pişmanlıklarla aramaya koyulur. Ancak onların aşkı bir Alman yazarın dikkatini cektikten sonra aslında sıradan bir tutku gibi beliren sadakatlerinin derin bir gecmişi ve sonsuz bir aşkla kok salmış olduğu anlaşılır.
Yazar Bayan Helenburg, El Adam ile M.B Gumuş'un aşklarının mitolojik acısını keşfeder ve bununla ilgili araştırmalara başlar. Bulgularını 'Sadakat ve Mavi Menekşe' adlı bir kitapta toplar. M.B Gumuş' de aramalarını surdurur; El Adam'ı hic ummadığı bir yerde, mavi menekşelerin kabul ettiği bir yerde bulur ama artık iş işten gecmiştir. Huznun ve aşkın sonsuz yolculuğu bu calışma, sonradan M.B Gumuş'un sadakatsizliğinin tablosuna donuşur; kendisini aşkla sınayan Tanrı'yı uzduğunu derin acılarla anlar.
"El Adam'ın (Yusuf) ıssız ve kasvetli yalnızlıklarla dolu kaderine aşkı M.B Gumuş hurmetine itaat edişinin romanı... Duygu yuklu anlatım ve kusursuz bir huzun… Huznun icsel yolculuğu... Ozgun, yaratıcı ama ağlatarak buyuleyen harika bir eser... Yeni bir Fenomen... Kalbini kırdığımız insanların, hayatlarımızdaki yerini sorgulamamıza vesile olacak muthiş bir kitap."
Fatma Kılıc - Radio Kassel
Sayfa Sayısı: 174
Baskı Yılı: 2011
Dili: Turkce
Yayınevi: Gol Kitap
Kitap Adı: Tanrıyı Uzduğumu Meleklerin Ağlamasından Anladım Yazar: Zeki Nurcin Yayınevi: Gol Kitap İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9786054425228