Dunyanın en guclu ordusuna kafa tutabilecek
ve onu yenebilecek sadece tek bir kişi vardı...
Her şey 16 Haziran 2011 gunu Turkiye saatiyle 11:33 de Mardindeki sınır radarlarından gelen garip bir parazit sinyaliyle başladı. once kimse onemsemedi. Ama sonra…
Ortalık karardı. Derinden gelen urkutucu bir ses yeri titretiyordu. Kimse gorduklerine inanamıyordu. Ve sonra saldırı başladı…
"-Ani bir saldırı altındayız, tekrar ediyorum ani bir saldırı altındayız, acilen hava desteğine ihtiyacımız var. Beni duyuyor musunuz, kimse yok mu hatta?"
"-Saldırı beş dakika once başladı. Saldırıdan az once iletişim sistemlerimizin tumu sustu. Radarlarımız hicbir şey tespit edemedi. Saldırı cok ağır. Her yerden saldırıyorlar. Onları durdurmamız imkÂnsız. Daha ne kadar dayanırız bilmiyorum."
"-Hayır, İran değil, kesinlikle değil. Onların elinde boyle ucaklar olamaz. Bunlar Amerikan hava kuvvetlerine ait olmalılar. F22 ve F18 leri gorebiliyorum."
"CNN
- Amerika Birleşik Devletleri başkanı Barack Obama nın İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedi Nejad ile yaptığı tarihi goruşmenin hemen sonrasında Amerika'nın Ortadoğu daki bircok ussunden ve ucak gemilerinden, savaş ucakları havalandı. Edinilen bilgiye gore bu ucakların Turk topraklarına ani bir baskın yaparak bazı şehirleri bombaladıkları Pentagon tarafından az once resmen acıklandı. Dunya kamuoyu buyuk bir şok icerisinde."
"NBC
-Sınıra yakın bolgelerdeki onemli yığınaklar, karakollar, ikinci ordu komutanlığına ait bazı birimler ve Cizre deki tank taburu yapılan saldırıda tamamiyle yok edildiği bilgileri geliyor. Şu ana kadar elimize ulaşan bilgiler Şırnak, Diyarbakır ve Bitlis şehirlerinin bombalandığı yonunde."
"KANAL 24
-Savaşın başlamasının uzerinden tam beş gun gecti ve bugun akşam saatlerinde Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının hayatlarını kaybettikleri yetkili makamlar tarafından doğrulandı."
Turkiye Cumhuriyeti devleti icin cok kritik bir surec boylelikle başlamıştı…

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 160

Baskı Yılı: 2011

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 96

Baskı Yılı: 2011

Dili: Turkce
Yayınevi: Kent Kitap
Kitap Adı: Goliath Darbesi Yazar: Ahmet Yavaşoğlu Yayınevi: Kent Kitap İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9789944915335