Soğuk bir odada, soğuk bir bedenle yatmaktadır şimdi kucuk kızı koynunda. Duşler ulkesine gitme vakti gelmiştir. Acele etmelidir erken sabahlar olmadan. Vakti azdır. Kalın taş duvarların arkasına saklanan duyguları utanmalarını bırakmış yola cıkmak icin sabırsızlanmaktadır. Şimdi ince bedeninin duşlere sarılıp opuşme zamanıdır. Şimdi mutludur, bir de şarkı alır yanına neşeli. Daha otuz iki yaşındadır Esma. Daha kadındır.
Elini uzattı, aynanın icindeki kendisinde dolaştırdı parmaklarını once, sonra uzerindeki dantel ortuyu duzeltti. Hayatındaki buruşmuşlukları da bu beyaz ortu gibi duzeltebilmeyi isterdi hep.
Yuzumu yağmurun sert ve serin vuruşlarına bıraktım. Yurudum. Koşmaya başladım. Gorunmez olmaktan yeniden gorunurluğe doğru adımlarımı iyice hızlandırdım. Hic olmaktan kacıyordum. Hayalden bedene giriyordum yeniden. Diriliyordum. Tene, sese, kokuya burunuyordum… Ve arzularıma…
Aymina kendini hapsetti… Dudaklarını hapsetti, konuşmadı…. Gozlerini hapsetti, bakmadı…Pencereye cıkmadı, sardunyalara su vermedi… Annesinin seyretmedi işe giderkenki suslenmelerini… Gozlerindeki derin manalı bakışları sildi… Neşeli Rum turkuleri soylemedi sesi… Gorunmedi hic… Kelebeği oldu…
Uyandım, yoktu. Sessizce opuşu kalmıştı yanağımda ve ucuz pudrasının o cok sevdiğim kokusu, ki o kokuyu hic unutmadım. Bacaklarımın arası kanamamıştı daha o gittiğinde. Annemin bunu beklemesi gerekirdi hic değilse. Sonra yine gitsin, cantasında ucu kırık kırmızı rujuyla…
Sayfa Sayısı: 144
Baskı Yılı: 2011
Dili: Turkce
Yayınevi: İkinci Adam Yayınları
Kitap Adı: Guz Solgunu Bedenler Yazar: Şukran Fişekci Yayınevi: İkinci Adam Yayınları İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9786051280714