Fırtınalı ve karlı bir kış gecesi sonrasında, tam seher vakti uyandım. Kalbimde anlam veremediğim bir telaş ve kaygı ile. Midemin icerisine ben uykudayken yerleştirilmiş kocaman bir yumruk vardı sanki. İkide bir karın kaslarımı dovup duruyordu. Sen yanımda olsan "besbelli annem, babama, yine yaprak sarması yedirmiş akşamleyin" derdin. Duşununce kehanetin doğru cıkıyordu. Her neyse, keşke ağrıyan yegÂne yerim midem olsaydı. Bak mesela fırtınalı, karlı bir kış gecesinin şu vaktine, seher dedim ya; bu soz bile bir yerlerime sancılar salıyor. Cunku Seher Vakti az sonra şafakların sokeceği gunlere yakışıyor sadece. Benim icin şafak, kim bilir bir daha ne zaman sokecekti?

Gittiğin gun, o son dakikada, uzerinde Turk Vatandaşları yazan, pasaport kontrol kulubesinin arkasından, minik ellerini yukarıya kaldırıp, bize veda selamı vermiştin. İşte o anda deklanşore basıp kalbimin fotoğraf makinesi ile, hafızamın kıble tarafındaki duvarına, o esnadaki fotoğrafını nakşetmişim.

Sayfa Sayısı: 154

Baskı Yılı: 2011

Dili: Turkce
Yayınevi: Okur Kitaplığı
Kitap Adı: Optum Kara Gozlerinden Yazar: Metin Onal Menguşoğlu Yayınevi: Okur Kitaplığı İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9786052900123