"Dede Unlu Ressam İbrahim Callı ile torunu
Ressam Yaşar CAllı'nın şifreleri cozuluyor."

Şimdi Yaşar gecmişe yolcu; dunden konuşuyor, belleğimi yokluyor, cocuk denecek yaşlarını kurguluyordu. Denizli Lisesi'nin meşhur orta bahcesindeki Şukran'la Yaşar'I buluşturmuş, o zamanın dehlizlerine dalıp ikimize airt ne varsa bulup cıkarıyordu.

Ruhu alt ust olmuş, acıları depreşmiş, resimler ayaklanmış yuruyordu salonda. Ben de aynı duygular icindeydim. Yaşar Callı'yı dedesiyle birlikte kendi kurmaca dunyama cekmiştim. İki unlu ressamın gerceklerini, sanatlarını, iclerinden yeşertip renklendirdikleri yetenek tohumlarının nasıl catlayıp canlandığını, sozcuklerin, anlatımın ve kurmacanın ışıklı oyunlarıyla susleyip yazacaktım. Benim icin değişik bir calışma yontemiydi bu. Yaşar'la konuşurken kurmaca evrenini, sozcuklerin anlamlarını zorladığı bir calışma urunu yaratacağımı duşunuyordum. Yaşar Callı ve Şukran Kozalı daha sonar kendiliğinden oluşacak Vuslat anı-romanına adım atacağımızı nereden bilebilirdik? Konuşkan, izlerin ve anlamların yenilendiği katmerli yaşamın lezzeti, acıları, anlatılmayan, icte hapis kalmış ayrıntıların birleşip soluk aldığı bir başka kitap olarak işte o gun doğmuştu Vuslat.

Sayfa Sayısı: 304

Baskı Yılı: 2011

Dili: Turkce
Yayınevi: Profil Yayıncılık
Kitap Adı: Vuslat Yazar: Şukran Kozalı Yayınevi: Profil Kitap İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9789759963149