İktidar hırsıyla bilenmiş iki kadın, aşka tutsak iki erkek olumun kıyısında yaşanan hayatlar. Harem cehenneminden cennete uzanan bir yol. Kendi destanını yaratan, osmanoğlu'na kader katan, aykırı bir kadın. Aşk, entrika, tuzak, ihanet...

Guzeller guzeli CecılıaBaffo'ydu o...

Venedik Venedik olalı, ondan guzelini gormemişti. Altın Kız derlerdi ona. Serenatlar ona yapılır, aşk şiirleri onu anlatırdı. "Guneş doğudan değil, Cecilia'nin gozlerinden doğar, onun gozlerinden batar. Yıldızlar gozlerinde parıldar" derdi şarkılar. Ancak kaderin ruzgarı yaman esecek, Cecilia kacırılacak ve Sultan Suleyman'ın haremine savrulacaktı. Ruyaların kralicesi, artık bir koleydi. Haremi birbirine katan cariye Cecilia'nın yolu, Sultan Suleyman'ın, guzellikte kendisiyle yarışan biricik kızıMihrimah'la kesişti. "Senin adın artık Nurbanu olsun!" dedi Mihrimah. "Tanrının Işığını Sacan Kralice..." Nurbanu, guzelliği ve aklıyla buyulediği, Hurrem'in oğlu Şehzade Selim'in ruhunda iktidar fırtınası yaratacaktı. Oysa, Sultan Suleyman'ın karısı Hurrem, iktidar oyununu Selim'in değil, kucuk oğlu Beyazıt'ın uzerine kurmuştu. Ve boylece kayınvalide Hurrem ve gelin Nurbanu arasında amansız bir mucadele başladı...

"Ben, Sultan Murad Han'ın annesi Cecilia Baffo'yum. Oykum dillere destan olmalı!" dedi. Dediği oldu.

Tarih benim icin ne der, umurumda değil. Tarih, kalem kimin elindeyse onun hikayesini anlatır. Bugun kahraman ilan ettiğini yarın lanetler. Hain diye damgaladığına, yarın bir bakarsın alkış tutar. Osmanlı'nın benim hakkımda vereceği hukum de umurumda değil. Venedik'in dediği de, diyeceği de. Ben bahtımın cizdiği yolda yurudum. Başka carem vardı da yapmadım mı, başka yolum vardı da yurumedim mi? Kader ruzgarsa, insan dediğin de onune kattığı kuru yaprak. Esti mi bir o yana savurur adamı, bir bu yana. Savrula savrula buralara geldim, bunları yaptımsa suc benim mi? Varsın tarih istediğini yazsın. Osmanlı ne bilirse onu desin. Venedik, maskesiz dolaşamadığına bakmadan varsın beni ayıplasın. Hepsi celladın yağlı urganından, kılıcından, baltasından iyidir. Gerceği yaşayan bilir. Ben yaşadım. Venedikli Cecilia Baffo'dan Nurbanu doğurdum. Bir cariyeden kralice yarattım. Bir sarhoştan kral...

Herkes boyle bilsin. Osmanlı'ya iki padişah veren Nurbanu Valide Sultan'ım ben.

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 824

Baskı Yılı: 2014

Cep Boy:

Sayfa Sayısı: 790

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Artemis Yayınları
Kitap Adı: Cariye'nin Gelini Nurbanu Yazar: Demet Altınyeleklioğlu Yayınevi: Artemis Yayınları İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9786054377909