Gitmelerinin ezberlerinde, gelmelerine nobetlerde bekledim hep...Başucu kırıklarımda sevdim carelerimi...Ben en cok, tekliğinde ağladım gozlerime... Kime baksam bir parca dalış kaldı omrumde...Kime dokunsam ellerim karardı...Aslında hayat, en guzel omur alandı...Şimdi ucsuz bucaksız şiirler dolandı şehrime...Hangi sokağı adımlasam, adınla YOL'lanıyorum...Bitmeyecek binlerce cumleme bir kahraman arıyorum...Ve kimi kahraman sansam, figuranlarımdan da oluyorum...
Her şeyini gectim omrumun, ağlattığım cocuk heveslerinden bile caresizim artık...Yollar uzun, şehirler buruk... İstasyon kokuyor gozleri...Kimi sevsem hazırdı bileti... Gitmelere Âşıktı sevdiceğin her adımı...O yuzden en yakınlarım, en yakanlarımdı...Renklerimi bıraktım, uzarken tebessumsuz cığlıklar... Artık beni ne siyah alır icine, ne de pembeler sarar...Zarar bu devirde kız cocuğu olmak, zarar...Toplandım butun yaşanmışlıklarımdan, griler cağırıyor, ikinci ihtimallerime gidiyorum...Ki artık YAŞ'sız yaşlar diliyorum...
Sayfa Sayısı: 136
Baskı Yılı: 2012
Dili: Turkce
Yayınevi: İkinci Adam Yayınları
Kitap Adı: En Yakınlarım, En Yakınlarımdı Hep... Yazar: Yıldız Bakan Yayınevi: İkinci Adam Yayınları İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786051283043