Thomas Bernhard, 1989 tarihli vasiyetnamesinde Hem yaşadığım zaman zarfında bendeniz tarafından yayımlananlar, hem de vefatımdan sonra benden arda kalanlar, Avusturya devletinin telif hakları sınırlarının el verdiği sure zarfında hangi bicimde olursa olsun ancak ve ancak benim tarafımdan duzenlendiği şekliyle sahnelenecek, basılacak ya da icr edilecektir diyerek kendi eserlerini Avusturyadaki fırsatcılara karşı koruma altına alır ve Avusturya devletiyle herhangi bir bağımın olmasını istemediğimi kati bir bicimde belirtiyorum ve bununla birlikte eserlerime yapılabilecek her turlu mudehaleye ve Avusturya devletinin kişiliğime ve calışmalarıma herhangi bir şekilde yaklaşımına itiraz ediyorum ekler.
Kelimenin tam anlamıyla rahatsızdır Thomas Bernhard; devletinden, insanlarından, tum sistemlerinden... Muazzam bir insan sevmezdir. Doneminin insanını titizlikle tahlil ederek, onları eleştiri yağmuruna tutabilen bir yazardır.

Sayfa Sayısı: 197

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Merdiven Kitapları
Kitap Adı: Thomas Bernhard Yazar: Hans Holler Cevirmen: Bunyamin Kasap Yayınevi: Merdiven Kitapları İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786054498550