Şule Yayınları, Şirazlı Sadi'nin Bûstan adlı şaheserini ozgun haline uygun olarak manzum bir ceviriyle yayınladı. Prof. Dr. A. Naci Tokmak'ın cevirisi eserin ilk manzum tercumesi olması dolayısıyla klasik eser yayıncılığında buyuk onem taşıyor. Bu yeni ceviri daha ismiyle diğer tercumelerden farklı olduğunu işaret ediyor adeta. Mutercime gore kitabın adını "Bostan" koymak doğru değil. Bu yuzden Sadi'nin bu şaheseri artık "Bustan" adıyla seslenecek okuyucusuna.

Bu cevirinin manzum olarak yapılmasındaki amacı kitabın cevirmeni Prof. Dr. A.Naci Tokmak şoyle ozetliyor:

"Bu ceviriyi manzum yaptım ki, hic olmazsa biz oğretim uyelerinin yonlendirmesiyle manzum bir eseri okusunlar ve bu yolla, eski edebiyatla bağlantı kuran bir kopru oluşsun. Ayrıca, ozellikle de Fars dili ve edebiyatı ile ilgilenen kimselerin de Farsca oğrenmelerine yardımcı olsun."

Prof. Dr. A.Naci Tokmak, kitabın girişinde buyuk bir tevazu ile eser icin fırsat buldukca ceviriye devam ettiğini soylese de eseri hazırlarken detaylı ve titiz bir calışma yaptığı daha ilk sayfalarda belli oluyor. Şairin alıntı yaptığı duşunulen Âyet ve hadisler, adı gecen kahramanlar ve hanedanlar hakkında bilgilendirmeler, kelime karşılıkları ve bircok detaya ait geniş kaynaklar dipnotlarda belirtilmiş. Ozellikle bu kaynaklar sayesinde okuyucunun merakını ceken konu ve kişiler hakkında detaylı bilgilere rahatlıkla ulaşabileceğini soylemek mumkun. Bu acıdan bakıldığında Şule Yayınları'nın yayınladığı bu yeni tercume akademisyenler icin de eşsiz bir kitap halini alıyor.

Temiz bir Turkce ve sade bir anlatımla cevrilen Şirazlı Sadi'nin Bustan'ı okuyucuyla buluşmayı hak ediyor.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 373

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Şule Yayınları
Kitap Adı: Bustan Yazar: Şirazlı Şeyh Sadi (Şiraz&#238 Kapak: Ramazan Erkut Cevirmen: A. Naci Tokmak Yayınevi: Şule Yayınları İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786054498277