"İmgeler Benim Yurdum", cağdaş şiirimizin ustalarından Metin Cengiz'in şimdilik son şiir kitabı. Şiir kuramına ilişkin yoğun bir verimliliğin ardından gelen bu kitap, şairin poetikasını kendi şiirleriyle nasıl doğruladığına ilişkin benzersiz bir tanıklıktır.
Dışarıyı; dunyayı entelektuel bir duyarlılıkla tarayan, ama orada yolu yitirmeden, şiirsel hakikatini işaret etmek uzere kendi icine cekilen bir modern zihinsel… Aşk, bu şiirlerdeki her sorunu ve sorunsalı orten bir geniş cadırdır; her şey aşktandır, aşkladır, oraya dolanır arada dinlenir; devrim, doğa, zaman, olgular, nesneler, savaş, olum ve iyilik aşkla gelir ve aşktan gider şiire. Ancak bu temalar şimdi ozel bir coğrafyayı ve tarihi yontmadan evrensel bir soyleyişe evrilir. İmge orgusu de bu genleşme uyarınca alabildiğine yalınlaşır; fısıltılı ve dikey bir yapılanmaya varır. Boylece, cağdaş lirik bu şiirlerde maddileşerek altın kesim bir duyarlılığı işaret eder.
İşlevde ve icerikte değil, bicimde billurlaşan bir anlamlandırma sancısıdır bu şiirlerde zonklayan; yanıtını kendi bağrında gizleyen, işlek, karanlık ve kalın sorularla kalbi aklın dizgininden boşaltır ve duyuları dilsel bir kalkışmaya kışkırtır…
Turkcenin şiirde hangi imkÂnlara taşınabileceğini merak eden her şiirsever icin bir başucu kitabıdır "İmgeler Benim yurdum"
-Celal Soycan-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 72
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Şiirden Yayınları
Kitap Adı: İmgeler Benim Yurdum Yazar: Metin Cengiz Yayın Koordinatoru: Şenol Topcu Kapak Tasarımı: Erkan Beyaz Dizi Editoru: Muesser Yeniay Yayınevi: Şiirden Yayınları İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786054825622