Gunluklere, "insan hayatının yol haritasının bir parcasıdır." diyebiliriz.

Her insanın bir yol haritası vardır. Şuphesiz uzun yıllar bu guzel ulkenin muhtelif yerlerinde yaptığım guzelim meslek olan oğretmenlik, bana cok şeyler kazandırdı. Cok şeyler duşundurdu.

Oğretmenlik yıllarına ait yaşadığım cok manidar hadiselerin bir kısmını olduğu gibi yazmaya calıştım. Bir oğretmenin yol haritası da diyebileceğiniz bu calışmayı, birkac bolumde tanzim etti.

Bir cumhuriyet cocuğu olarak ekmeğini yiyip, suyunu icip ve havasını soluduğumuz şu mubarek ulkenin her meselesi, eğitimci olarak beni yakından alakadar eti. Bu alakadarlık, bizi her meselede duşunmeye sevk ederken muhim meseleler uzerinde duşuncelerimi yoğunlaştırmayı da tercihlerimin onune bırakıyordum.

Gorev yaptığım bir cok ilde ve ilcede gorduklerimi ve yaşadıklarımı yazdım; yazmaya calıştım.

Yazdıklarımı tanzim ederken, cok sevdiğim ulkemin ceşitli meselelerini birinci bolum olarak ele aldım. İkinci bolumu ise on beş yılı aşkın bir sure icinde calıştığım Doğu ve Guneydoğu meselelerini kapsayan duşuncelerime ayırdım. Ucuncu bolumde de, oğretmenlik yıllarıma ait tuttuğum gunluklerden bir kısmını sizlerle paylaşmaya calıştım.

Yazdıklarım, bizzat yaşadığım hadiselerdir.

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Erguvan Yayınları
Kitap Adı: Gunluğumu Elerken Yazar: Mustafa Ozturkcu Yayınevi: Erguvan Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9789756335642