Otolog veya oto logos yani kendinden veya kendi kendine konuşma şeklinde kısa denemelerle veya aforizmalarla, yazarın adeta 'kendine kendini soylemiş', kendi deyimiyle, eserini 'kendine benzetmiş' olduğunu soyleyebiliriz. Genel olarak bilgi, iletişim, dil, din ve aşk konularında alıntısız, dipnotsuz bir tarzda kendi ozgun duşunce ve tespitlerini sunmuş. Gercek "miskin" Yunus'un kendisi olduğunu iddia eden yazar, N. Hoca, Y. Emre, Ş. Hamza, Hızır Bey, M. Kaplan, O. Oğuz...'ların yetiştiği bir diyarda; kendisinin de bir hic olarak, doğup yetiş(!)iyor olmasının utancını bir nebze olsun azaltabilmek maksadıyla ve hic değilse belki bir-iki guzel soz uretebilme ihtimaliyle yazmaya cesaret edebildiğini ben biliyorum. Bu aforizmatik deneme şeklindeki sozlerden yuzde doksan dokuzunu elediğimizi farz etsek bile geriye yaklaşık yirmi değerli soz kalır ki bu da ciceği burnunda bir yazar icin kafi bir başarıdır. Kişisel gelişim-donuşum iceriğiyle, genc okurlara da değer katma olasılığı da beklentimizdir. Kitaptaki sozleri 'beğenmediğinizi kanıtlayabilirseniz (!) ' iadenizi kabul edebiliriz. İddiamızı boşa cıkarmamak icin okumanız dileğimizle ve sevgilerimizle...
-Mustafa Gul-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 206
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Cinius
Kitap Adı: Konsantre Denemeler Yazar: Yunus Cakır Yayınevi: Cinius İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786051279299