Bir kentli gezginden, Anadolu insanına dair ozgurluk ve kardeşlik cığlığı… Bir Kokladım Anadolu, Savaşlar ile yorgun duşen Anadolu'nun dudaklarına barış opucuğu sunan tumcelerin ustaca bir araya getirdiği bir kitap olmuş. Eline, emeğine ve kocaman yureğine sağlık kardeşim.
-Erdal Gokmen-
Bu kitabın doğumu bir tesaduf değil elbet... Anadolu yollarına sevdalı bir Ceylan'ın cesur yureğinden gecen, kendi deyimiyle, serserice bir eylemine, yaşamına tanık olmak istemez misiniz?
-Buket Şahin-
Murat Ceylan Pes etmemeyi, hicliğe soyunmuşsan bile kullerinden doğabileceğini hatırlatıyor. Arkanda bıraktıklarının sessiz cığlıklarının seni ayakta tutabildiğini, o sessiz cığlıkların en yuce duanın ta kendisi olduğunu carpıyor yuzune. Cerkez, Kurt, Ermeni, Roman, Alevi, Gurcu, Arap… Herkesi kucaklıyor, kanını kutsuyor. Kemanla, sazla, gitarla, neyle ruhunu yuceltiyor, yukarılara taşıyor insanı. Krizantem kokuları mı yoksa… Murat Ceylan mı kesecek nefesinizi? Bir koklayın...
-Begum Sırmatel-
O Umutsuzluğu gordu, İnsanı, Alevi'yi Sunni'yi Ermeni'yi, Rum'u, Turk'u, Kurd'u... Her şeyi gordu... Kalbinde yaşadı. Bunları anlatmak şart, dedi. Başladı hikÂyesi... .Bu anlatılanlar, senin benim onların hikÂyesiydi. Bakalım neler anlattı? Murat Ceylan, Cosmos'un anlatıcısı actı kollarını dağların tepesinde! İlk tulum calındı ve son horon başladı!
-Hakkı Gumuştaş-
Surgunler, gocler, dostluklar, ağır başlı kayıplar, adamakıllı sevdalar, doğa saygısıyla orulmuş vatan sevgisi, benliğinizi kuşattığında, son satırlara geldiğinizde insalcıl değerlerin yeniden uretilmesiyle tazelenen belleğiniz, kapağı kapattığınızda; dudaklarınızda buruk bir gulumseme, genzinizde bir huzunlu yangın bırakacak. Cunku bir kokladınız ki, "Anadolu..."
-Zerrin Koc-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 368

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Ozan Yayıncılık
Kitap Adı: Bir Kokladım Anadolu Yazar: Murat Ceylan Editor: Cağla Meknuze Kırant Yayınevi: Ozan Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786054723300