Cocuğun biri babasının yanına gelir ve babasıyla oynamak ister. Ancak babasının cocuğuyla oynamaya ne isteği ne de arzusu vardır. Bu nedenle bir dergiden dunya haritası olan bir sayfayı kopartarak daha sonra da parcalayarak cocuğun eline verir ve: "Bak sana yapboz yaptım git parcaları bir araya getir" der.

Baba bu yapboz sayesinde cocuğu başından attığını duşunurken cocuk tekrar babasına gelir ve: "Yapbozu tamamladım" der. Adam şaşkınlık icinde yapboza bakar. Gercekten de yapboz tamamlanmıştır. Baba hayretler icerisinde oğluna: "Bunu nasıl bu kadar kısa surede yapabildin" diye sorduğunda cocuk: "Cok kolay oldu babacığım. Cunku dunya haritasının arkasında bir insan resmi vardı. İnsanı duzeltince dunyanın da duzeldiğini gordum" der.

Elinize almış olduğunuz kitap benzer hikÂyelerden oluşmaktadır. İtina ve ozenle secilen soz konusu hikÂyelerin ozunde ders verme, insanı duşundurmeye sevk etme ve yapılan hataları tekrarlamama yatmaktadır.

Keyifle okuyacağınız ve elinizden bırakamayacağınız Dunya Halk Edebiyatindan Secme Ozlu HikÂyeler adlı bu kitapla; duşunceleriniz, olaylara bakış acınız değişecek ve soz konusu eser, icerdiği fikirlerle, verdiği ozlu derslerle gelecekte, hayata dair daha isabetli kararlar vermenize aracı olacaktır.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 296

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Akis Kitap
Kitap Adı: Ozlu Hikayeler Yazar: Hasan Guneş Yayınevi: Akis Kitap İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786051291260