Mustafa Kemal Ataturk’un okul mufredatına alınması talimatını verdiği kitap
Grigory Petrov’un başyapıtı Beyaz Zambaklar Ulkesinde, cetin bir coğrafyayı emeğiyle cennete ceviren bir ulusun kurtuluş oykusunu anlatmaktadır. Geri kalmış bir ulkenin nasıl elbirliğiyle kalkındırılacağını tarif eden bu destansı utopya, idealist nesillerin başucu kitabı olmuştur. Turkiye’nin yanı sıra Balkan coğrafyasında da ilgiyle okunan eser, Finlandiya uzerinden insanların kendi ulkelerini ve insanlarını değerlendirmesine olanak sağlamıştır.
Genc, okullu, koylu, uretici, ozel teşebbuscu, kadın, erkek, insani sorumluluğunu hakkıyla yerine getirmek isteyen herkesin bu kitaptan alacağı bir ders mevcuttur. Siyasetci hakiki siyasetci olmak icin; din adamı, din adamlığını oğrenmek icin; asker ve subay nasıl yurtsever bir asker olunacağını bilmek icin bu yapıttan ilham alabilir. Toplumun her bir ferdi bu kitaptan cıkaracağı derslerle geleceğe inancını tazeleyebilir, bataklıklarda zambakların boy verebileceğini gorerek umuduna ve azmine sarılabilir.
“Elimde olsa Haydarpaşa-Ankara arasında seyahat eden her bir yolcunun eline bu kitabı tutuşturur, kitabı okuturken bir yandan da cevrede bulunan toprak yığını koylere baktırırdım. Oğretmen olsaydım, cocuklara, bulunduğum şehrin kenar semtlerini gezdirirken, evlerde konuşulanları tekrarlatırken yeme icme, giyim kuşam tarzlarını gosterirken Grigory Petrov’un kitabından sayfalar okurdum.”
-Milli Talim ve Terbiye Heyeti Reisi Mehmet Emin Bey -
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Beyaz Zambaklar Ulkesinde Yazar: Grigory Petrov Yayınevi: Epsilon Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051736266