Hindistan’ın ortacağ ve yenicağ tarihine dair zihin acıcı kitaplarıyla tanınan Wisconsin Universitesi oğretim uyesi André Wink, Guney Asya İslam tarihinin en onemli donemlerinden birine, bolge tarihinin en onemli insanlarından biri olan Ekber Şah (1542-1605) uzerinden bakıyor. Kitap Ekber Şah’ın icine doğduğu dunyayı ustalıkla tasvir edip Babur İmparatorluğunun tarihsel arka planını verdikten sonra Ekber’in cocukluğundan tahta cıkışına, iktidar mucadelelerinden cihan hukumdarlığı iddiasına dek butunluklu bir anlatım sunuyor. Wink’in calışması sadece Ekber Şah’ın yarım yuzyıllık gorkemli hukumdarlığını değil, bolgesel gelişmeler ışığında hem Babur İmparatorluğunun altın cağını hem de Hint alt-kıtasının yuzyıllar icindeki tarihsel seruvenini de aydınlatmakta. Literaturdeki en guncel Ekber Şah biyografisi olma ozelliğini taşıyan bu calışma sadece akademik uzmanların değil, dunya tarihine meraklı herkesin kutuphanesinde yer almaya değer bir kaynak…

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ekber Şah Yazar: André Wink Cevirmen: Uğur Gezen Yayınevi: VakıfBank Kultur Yayınları İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057947697