Ahmet Hamdi Tanpınar'ın meşhur yapıtı Saatleri Ayarlama Enstitusu'nde, Hayri İrdal şunları soyler: "Parmaklığın kendisine gelince, bu guzel sanat eserini ilk keşfeden, onun karşısında hayranlık duyan benim. Onun guzelliğini ben fark ettim. Onu antikacının dukkÂnında ben yakaladım. Herhangi bir anlayışsız ele duşmesini ben onledim. HulÂsa onu ben kurtardım. Kurtardığım şeyi kendi evimde emniyet altına almam, bir daha olur olmaz maceralara duşmemesini temin etmem kadar doğru bir şey olur mu? Sonra ondan benim kadar kim zevk alabilir? İnce arabeski arasından kendi mazisini, butun o garip insan kalabalığıyla beraber kim seyredebilir?"
Evet, sanatı duşunmek sanatı kurtarmaktır. Bu bağlamda; Hilmi Yavuz, Onay Sozer, Aydın Afacan, Funda Civelekoğlu, Guneş Sezen, Toros Guneş Esgun, Ateş Uslu, Ali Akay, Erkin Kıryaman, Serdar Tekin ve Fatma Sıla Sandal'ın katkı sunduğu Disiplinlerarası Bir Bakışla Sanat Yazıları, bazı sanat dallarına ve bazı sanat yapıtlarına ihtimam gostererek, sanata yeniden yaklaşmayı teklif eder. Sanat, bizi bakmakla yukumlu kılar cunku.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Disiplinlerarası Bir Bakışla Sanat Yazıları Yazar: Kolektif Yayınevi: Pinhan Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 176 Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057768308