Canım dedem Kurt Seyit,

Seninle hic rastlaşmadık!

Ben doğmadan cok once, sen buralardan gocup gitmiştin, hayatımın kahramanı olacağını bilmeden, kendi olumunu kendin secip isteyerek, geride derin yaralar acıp terk etmiştin her şeyi ve herkesi... Cocukluğumdan beri annemden ve anneannemden dinlediğim butun masalların kahramanları arasında benim en hayran olduğum sadece sendin. Senin harika bir oyku kahramanı olacağını duşunurdum, hakkında anlatılan onca şeyi dinlerken... Kucuk, camekÂnlı bufenin uzerinde, cerceve icinde duran sepya fotoğrafın, başkalarından dinlediklerimin cok otesinde uzun oykuler anlatırdı bana sessizce.

İskemleyi bufenin onune ceker, dirseklerimi dayayıp uzun uzun seyrederdim; carlık uniforman, cizmelerin, kılıcınla cektirdiğin o fotoğrafı. Seni, daha uc yaşındayken ve inan bana o yaşında hicbir cocuğun dedesini sevemeyeceği kadar cok seviyordum, sadece bana fısıldadıklarından dolayı. Sen benim icin, artık ulaşamayacağım, kaybolmuş bir zamanın, sınırları değişmiş, o gun icin hic gidemeyeceğim bir ulkenin, kitabı hicbir zaman yazılmamış isimsiz bir kahramanıydın. Hem uzak bir masal zamanda kalmış, hem de kendime cok yakın hissettiğim, huzun veren bir kayıptın...

Erkeklerin kadınlarını baş tÂcı ettikleri, kadınların erkeklerinin sevgi dolu yoldaşları oldukları bir aile gecmişimin masalsı kahramanı dedem Kurt Seyit'le beraber yaşadığım ruhsal yolculuğun hikÂyesi… Benim Matruşka zamanlarım…
(Tanıtım Bulteninden)

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 376

Baskı Yılı: 2014

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 281

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Destek Yayınları
Kitap Adı: Dedem Kurt Seyit ve Ben Yazar: Nermin Bezmen Kapak Fotoğrafı: Dilek Keleş Sayfa Tasarımı: Cansu Poroy Kapak Tasarımı: İlknur Muştu Yayın Yonetmeni: Erturk Akşun Yayınevi: Destek Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786054994250