Jigolosuyla evlenmiş histerik bir kadın, uvey babasının kendisine tecavuz etmesinden korkan kızları, uyuşturucuları ve ensesti merak eden oğullarıyla yozlaşmış bir aile. Ortadan kaybolmuş bir baba ve onun cinayete kurban giden metresi…
İstemediği halde olayların icine suruklenen eski dedektif Nick, sosyetik karısı Nora, polisliği bırakıp bir ciftlik satın alma hayalleri kuran ve ipuclarını hep bir adım geriden takip eden komiser, icki yasağı Amerika’sında hic ayık gezmeyen turlu tuhaf karakter, kacakcılar, gangsterler, muhbirler…
Suc romanının en onemli isimlerinden Dashiell Hammett, İnce Adam’da unlu kinik, karamsar “sert erkek” dedektifi yerine, zeki bir kadının mutlu eşini kahramanı yapıyor. Bu kez dedektif acımasız sokaklarda değil, ust sınıfın suslu salonlarında arıyor katili; ustelik karısından da yardım alarak…
Durum komedisini polisiyeyle harmanlayan bu farklı romanında Hammett, alemetifarikası alaycılığı, yalın gercekciliği ve tek bir kelimenin bile fazla olmadığı diyaloglarıyla bir kez daha ustalığını kanıtlıyor.
“Dilinin zenginliğiyle, sefaleti tasvir ediyor. Hammett’ın alcakca dalaverelerin altından ustalıkla kalkışına şahit olmak bir keyif.”
- Margaret Atwood -

(Tanıtım Bulteninden)

Kapak Tasarım: Emir Tali

Kitap Adı: İnce Adam Yazar: Dashiell Hammett Cevirmen: Belce Unuvar Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051852690