Gorki'nin daha once Turkcede Ekmeğimi Kazanırken adıyla yayımlanan bu eseri, yazarın Cocukluğum, İnsanlar Arasında ve Benim Universitelerim'den oluşan unlu otobiyografik uclemesinin ikinci kısmıdır.
Kendi deneyimlerinden yola cıkarak Rusya'nın toplumsal hayatını butun yonleriyle anlatan Gorki, bu kitapta akrabalarından ayrılarak yabancı insanlar arasında calışmaya başladığı donemi anlatır. XX. yuzyıl başı Rusya'sının gergin havası, insan tipleri, gunluk hayatı ve tarihi, gencliğe adım atan bir cocuğun gozunden son derece yalın bir dille tasvir edilir. Yayımlandığı donemde bir eleştirmen eseri şoyle ovmuştu: Surukleyici bir şekilde okunan bu kitap o kadar şaşırtıcı bir yalınlıkla yazılmış ki, bu ancak Maksim Gorki'nin kendine ozgu ictenliğiyle anlatılabilir. Cağdaşlarından biriyse yazara yazdığı mektubunda şoyle diyordu: Romanınızı elimden bırakamadan okuyorum... Ozellikle kadınların tasviri cok derinden etkiliyor. Bu acımasız cağda unutmamamız gereken bir tek şey var, o da eğer mekanik hayvanlara donuşmediysek, bunu kadınlarımızın yaşamı koruma yeteneğine borcluyuz. Siz bunu cok guzel, zarif ve derin bir şekilde anlatmışsınız.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İnsanlar Arasında Yazar: Maksim Gorki Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750739460