“Her şeyi kabul ediyorum, hayatım boyunca ustlendiğim butun rolleri. La Belle Poule’un kapkara guvertesinde caylak mico, Sivastopol kuşatması sırasında sahneye konan oyunda aktor, Cezayir’de kepaze olmuş bir asker, bir komedyen ve hatta neden olmasın bir soytarı, imparatorluğun mezar kazıcısı, Komun’un albayı, barikatlarda olume terkedilen kişi, hic desteği olmayan bir sakat, idam mahkumu, Kaledonya surgunu, kostumsuz tiyatronun yaratıcısı, ucuz lokanta işletmecisi, yayınlarına son verilen bir yığın gazetenin kurucusu, hatip, aslan terbiyecisi, milletvekili adayı, başarısızlığa mahkum bir komisyoncu, sadık bir eş ve candan bir baba, hepsi.”
Didier Daeninckx, Maxime Lisbonne’u (1839-1905) boyle konuşturur. Yazarın cok renkli, Komun barikatlarının kahramanı, tiyatro insanı, devrimci ulkulerle yoğrulmuş, kurek mahkûmu, somurgeci vahşetin karşısında boyun eğmez bir duruş sergiliyen bu kişilikten buyulendiği anlaşılıyor. Maxime Lisbonne’un yaşamı kahramanca bir ofke ve gorkemli başarısızlıklar dizisine sahne oldu. Okurun yureğine değen, tam bir macera romanı.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Acların Şoleni Yazar: Didier Daeninckx Yayınevi: Dipnot Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052318362