Fakir Baykurt, oykulerinde koy yaşamının sertliği, yoksulluk, cahillik, taassup, batıl inanc, somuru gibi sorunları ele alarak koylunun maddi ve manevi dunyasını toplumsalcı ve gercekci bir bakıştan işliyor. Gozlemlerden, canlı tanıklıklardan yola cıkan yazar, gunluk konuşma dilini oykuye taşıyarak zaman zaman mizahi bir dil kullanıyor; burokrasinin carkları arasında sıkışan ama icinde de bir umudu barındıran "sıradan insanı", yaşadığı yerin atmosferiyle birlikte carpıcı bir bicimde betimliyor.

İlk basımı 1993'de yapılan Bizim İnce Kızlar'ı yeniden okurla buluşturuyoruz: Yeni zamanda Duisburg'ta kadınlar, şimdiye kadar "erkek işi" sayılan işlere karakucak daldı. Bir iki yıldır otobus, tramvay da suruyorlar. Başımı cevirip en one, surucunun oturduğu bolume bakıyorum. Yanında ince, uzun, fidan boylu biri dikiliyor. Konuşuyorlar. Surekli indi bindiler oluyor. Tramvay hep dolu. İşciler, işci cocukları bir yerlerden kalkıp bir yerlere yetişmeye calışıyor. Ben bugun onca ses arasından nedense hep Turkceleri seciyorum. Ama beni etkileyen o tatlı sesi bir turlu bulamıyorum. Deli olacağım. Yolum da bitiyor; Sığır Kapısı denilen yerde inmem gerekiyor. Uzgunum; bir yenilmişlik duygusu icinde, on kapıya doğru yuruyorum. Hemen dibimde, "Vallayi cok iyi etmişin Emine!" diyor biri: "Bu yılın sonunda ben de senin gibi calışmaya başlarım. Neden dersen, artık okul bitiyor! Ne yapıp edip bir iş bulmam gerekir..."
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 158

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Literatur Yayıncılık
Kitap Adı: Bizim İnce Kızlar Yazar: Fakir Baykurt Resimleyen: Kubilay Dağbatıran Kapak Tasarımı: Emel Atik Yayınevi: Literatur Yayıncılık Dil: Turkce Barkod: 9789750407178

[h=5]Oduller[/h] Yunus Nadi Odulleri