"Bu oykuler yaşam lezzetinde…" Muge İğlikci

Gulumsun Tansev'in duru ve keyifli bir dille anlattığı karakterleri coğu zaman bizi şaşırtarak sıradan bir durumu sıradışı bir hale sokuyor. Edebiyat zevkine varabileceğiniz, iyi hikÂye okumanın tadına varacağınız etkileyici hikÂyeler.

"Sanmayın ki gozum karıda kızdadır. Evde el değmemiş manolya gibi karım var benim. Gerci artık biraz yaşlandı, ama ona baktığımda hep o kumral bukleli ucarı kızı gorurum. Gencliğimde bile harama uckur cozmuş adam değilim, hele bu yaşımda haşa. Anlatmam ondandır ki, konumuz Âlemci Meral. Karadeniz Ereğlisi'nden gelip bizim sokakta, benim dukkÂnın az ilerisinde bir yer actı. Aynı benim dukkÂn kadar ufacık bir yer, tuhafiyeci. Tuhaf şeyler satar dururdu. Ne bileyim, lastik, cıtcıt, duğme, toplu iğne, makara gibi daha cok kadınları ilgilendirenbir dolu ufak tefek. Gece oldu mu dukkÂnı kapatır, gunduzden peylediği adamlarla takılırdı. KÂh bir meyhanede elinde rakı bardağı, kÂh bir kahvehanede onunde tavla."
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 352

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Mavi Oykuler Yazar: Gulumsun Tansev Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786051712895