İnci gibi dişler romanı ile yazarlığa adım atan zadıe smıth, bugun farklı duşunoyorum'da "genc yaşta ilk romanı yayımlanan, yazını da onunla birlikte -ve goz onunde-gelişen bir yazarın" hayata bakışını ozetliyor. Smıth, okumak, olmak, gormek, hissetmek ve anımsamak başlıklarından oluşan denemelerinde algısındaki değişimlerin izlerini suruyor.

Okumak bolumunde yazar, "barthes yazarı oldurdu ise nabokov diriltebilecek mi? E.m forster'ın hassasiyetle eleştiri demekten kacındığı tavsiyeleri neler? Kafka neden sabaha karşı ucte yazardı?" gibi sorular eşliğinde, okuru yankı odası diye adlandırdığı bir buluşma noktasına davet ediyor. Gormekte ise katharıne hepburn ve greta garbo'ya olan hayranlığından, gişe filmleri icin yazdığı eleştirilere kadar sinema tutkusuna tanık oluyoruz, 3lmak bolumundeki kokeni ve yazarlığıyla hesaplaşması ile hissetmek'teki aile bağları ve cocukluk anıları, kulturel olanı kişisel bir yakınlığa taşıyor. Son bolum olan anımsamakta ise davıd foster vyallace'ı ve yazınını anıyor.

Yankı odasının guclu seslerinden J.D Salinger'ın dediği gibi, "bir kitabı okuduktan sonra yazarı ile arkadaş olmak istiyorsanız o iyi bir kitaptır." zadıe smıth, denemelerindeki rahat ve icten uslubuyla okurlarıyla arasında yakın bir bağ kurmayı başarıyor.

Sayfa Sayısı: 335

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Bugun Farklı Duşunuyorum Yazar: Zadie Smith Yayınevi: Everest Yayınları İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786051415642