Klasikler, olumsuz olmadıkları icin değil surekli okundukları icin de değerlidir. Bizim klasiklerimiz başlangıcta bazı eksiklik ve acemilik taşısalar bile bu onların kurucu olma elliklerini değiştirmez. Dil kadar hayat da yeniden kurulur onlarda. Dunku nesiller tarafından ağır aksak da olsa okunan, sevilen ve hayatımızın bir parcasına donuşen bu eserler bir kez daha ve gunun zevkleri ve tercihleri gozetilerek cıkıyor gun yuzune, Okundukca sevilecek bu eserler dunu selamladığı kadar geleceği kurmaya aday. Aşk, dil, kurgu butun saflığıyla goz kırpıyor. Yeniden...
Kimseden bir fayda ummam ben, dilenmem kol kanat /Kendi boşluk, kendi gokkubbemde kendim gezginim. / Bir eğik baş bir boyunduruktan ağırdır boynuma / Fikri hur, irfanı hur, vicdanı hur bir şairim.
-Tevfik Fikret-
Ahmet Muhip Dıranas'ın Kırık Saz adıyla hazırladığı bu kitap Tevfik Fikret'in RubÂb-ı Şikeste, Halûk'un Defteri kitaplarından secmeleri ve HÂn-ı Yağma (Yağma Sofrası), TÂrîh-i Kadîm (Eski Tarih) şiirlerini gunumuz diline cevirmesiyle vucut bulmuştur. Dıranas'ın, Servet-i Funun'un buyuk şairinden hece olcusuyle yaptığı bu ceviriler edebiyatımızda en az asılları kadar onemli bir deneyimdir.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 263
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: Kapı Yayınları
Kitap Adı: Rubab-ı Şikeste (Kırık Saz) Yazar: Tevfik Fikret Kapak: Utku Lomlu Hazırlayan: Ahmet Muhip Dıranas Yayınevi: Kapı Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786055107185