Bu kitapta yazdıklarım, babamın da var olduğu dunyada gecirdiğim kırk yılın, durbunume carpan resimleridir; ozelimde ve ulkemde 1941’den bu yana yaşadıklarımdan, gorduklerimden secmelerimdir.

Kitabıma, beni cok etkileyen, cok uzen, cok sevindiren, bende iz bırakan, belleğimde hep kalan anılarımı aldım. Babamın vefatına kadar beni ilmek ilmek orerek bugunku ben yapan kişileri, olayları kendi gozumden, kendi kalemimle aktardım.

Babamın olumunden sonra ise, ne ben aynı Ayşe’ydim ne de Turkiye aynı Turkiye. Babamın yokluğu beni, Turgut Ozal da Turkiye’yi değiştirmişti. Artılarımız ve eksilerimizle başkalaşmıştık. 1983’ten sonraki yıllarımın seruveni “HAYAL” adlı kitabıma konu oldu. Ama elinizdeki sayfalarda okuyacaklarınız, 1983 yılına kadar, Edip Cansever’e rahmetle selam olsun. “Ben Ayşe Kulin Nasılım”a yanıtımdır.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Durbunumde Kırk Sene Yazar: Ayşe Kulin Kapak: Emir Tali Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051851105