Buraya ait olamamaktan yoruldum. Ama gidemiyorum da... Paris'e de ait değilim cunku. Charles, Marcel, Evelyn, Margaret, hepsi başka bir yere ait olmanın guveniyle istedikleri yere gidebiliyorlar. Gittikleri yerde de durmayacaklar belli ki. Ben onlara benzesem de onlardan biri değilim. Acı bir tecrube. Hayaletlerin nicin kimi binalarda hapis kaldığını şimdi anladım. Ben ve benim gibiler bu şehrin hayaletleri. Melez mahluklar. Onlarsa seyyah. Coktan bitmiş bir hikÂyeyi tekrar yaşamak isteyen eğlence duşkunleri. Onlara boşuna kızdım Alex. Ateşe verdim her yeri. Ofkem kendimeydi, biliyorum. Hicbir yer yok benim icin. Onları kıskanıyorum. Kendinden emin insanları. Herkesin bir evi, bir toprağı var. Ben gokyuzunde ucan kimsesiz bir tohumum. Butun rahimler olu benim icin.

Meşrutiyetin ilanından sonra bir Fransız gazetesi Turkiye'de olup bitenleri ilk kaynaktan oğrenmek icin İstanbul'a muhabir gondermeye karar verir. Turk asıllı bir Fransız gazeteci bu işe talip olur ve koklerinin bulunduğu şehre, İstanbul'a doğru yola cıkar.

Golgeler ve Hayaller Şehrinde, Osmanlı'nın bu calkantılı donemindeki toplumsal histerinin romanı. Yabancı kaldığı ulkesinde olan biteni yabancılara rapor eden bir Turk'un, bir yandan Osmanlı toplumunun akıl tutulmasını gozlemlerken bir yandan da kendi gecmişiyle yuzleşmesinin hikÂyesi.
(Tanıtım Bulteninden)

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 304

Baskı Yılı: 2014

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 261

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Can Yayınları
Kitap Adı: Golgeler ve Hayaller Şehrinde Yazar: Murat Gulsoy Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789750721564

[h=5]Oduller[/h] Yunus Nadi Odulleri