Savaşların ve devrimin golgesinde yeşeren, surgun bir aşk hikÂyesi...
“Rusya’yı curuyen bir nar gibi duşunmuşumdur hep. Kokuşmuş icini saklayan, dıştan kırmızı ve nefis; ama ikiye bolunce, cekirdekleri ve taneleri kapkara, iğrenc, onune sacılır. Rusya bana narı hatırlatıyor.”
Dunya capında milyonlarca okura ulaşan Cizgili Pijamalı Cocuk kitabının yazarı John Boyne’un imzasını taşıyan Romanovlar’ın Son Evi, Rus İmparatorluğu’nun cokuş surecini ustalıkla işlerken yirminci yuzyılı sarsan buyuk toplumsal değişimler karşısında hayatın, duyguların, yuva ozleminin ve aşkın etkileyici bir portresini sunuyor.
Cağdaş İrlanda edebiyatının en onemli kalemlerinden biri olan Boyne, incelikle kurguladığı bu tarihsel romanında, Carlık Rusya’sının adım adım cozuluşunu ve 1917 Ekim Devrimi’nin ertesinde yaşanan goc ve surgunluk surecini, Georgi ile omurluk aşkı gizemli Zoya’nın mucadeleyle orulu yaşantıları uzerinden anlatıyor.
Efsanevi Rasputin, Granduşes Anastasya, Kanlı Nikolay ve Romanovlar’ın efsanevi dunyasında yer edinmiş pek cok başka tarihî kişiliği yeniden bir araya getiren kitap, heyecan uyandırıcı anlatısıyla son yılların en dokunaklı ve en surukleyici tarihsel romanlarından biri.
Rusya’nın ucra bir koyunde yaşayan yoksul bir ciftcinin oğlu olan 17 yaşındaki Georgi Daniilovic Jahmenev, uc asırdır Rusya’yı yoneten Romanov hanedanının bir uyesine yonelik suikastı engeller ve bu kahramanca davranışı karşılığında kendini bir anda butun ihtişamıyla Kışlık Saray’da, car ve ailesinin hizmetinde buluverir. Yıl 1915’tir, Rusya ve Avrupa’nın diğer buyuk gucleri savaş hÂlindedir. Rusya’daki yoksul halk ise iktidarı istemektedir. Romanov hanedanı cokuşe cok yakındır ve Jahmenev butun bu trajediye bizzat tanıklık edecektir.
Gercek olaylardan ve karakterlerden esinlenen ozgun hikÂyesi, akıcı kurgusu ve duru diliyle geniş okur kitlelerine hitap eden Romanovlar’ın Son Evi, John Boyne’un tarihsel olaylara canlılık kazandırma konusundaki olağanustu yeteneğini bir kez daha gozler onune seriyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Romanovlar'ın Son Evi Yazar: John Boyne Yayınevi: DeliDolu Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052349663