Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
Bir yaşam bu, ozyaşam...
Kavacık, 1948’de başlayan oğretmenliğimin ilk basamağıdır. Delikanlı gucumu bir yandan koyume, bir yandan yazın calışmalarına veriyorum; şiirler, oykuler yazıyorum. Tatilde Ankara, İstanbul, İzmir dolaşıp yazarlarla tanışıyorum. Ciceği burnunda derler; oyleyim, başım da goklerde.
Ote yandan baştaki yonetim koy enstitulu oğretmenlere cephe almış. Karakol peşimizde. Issızlıklar icinde yapayalnız calışıyoruz. Halk bizi tutsa da karakış sert, karanlığın gucu bastırıyor.
Derekoy’de suren oğretmenliğim “Yoksullar Universitesi” dediğimiz Gazi Eğitim Enstitusunde yuksek oğrenime kaydı. Bir yanıyla acı, bir yanıyla tatlı yıllarım benim! Cabalarımı ikiye, dorde katlayıp bir yerlere ulaşmaya calışıyorum.
Fakir Baykurt
Duisburg
2.2.1995
Okurların beklediği Ozyaşam sekiz kitaptan oluşuyor:
1. Ozum Cocuktur
2. Koy Enstitulu Delikanlı
3. Kavacık Koyunun Oğretmeni
4. Koşe Bucak Anadolu
5. Bir TOS Vardı
6. Genc Emekli
7. Sıladan Uzakta
8. Dost Yuzleri (Portreler)
İcindekiler;
Sunuş, Birkac Soz, Kavacık, Meslek Toplantısı, Cocuk Sayımı, Kavacık’ta İlk Gunler, Yazılmamış Kız, Akbaş’ın Okulu, Kurban, Kol Duvarı, Ahlatlara Aşı, Topal Ardıc, Başkent Yolu, Ankara Ankara, Antalya Gezisi, Harman Zamanı, Kopuk Yağap, Diş Ağrısı, Tedirgin, İl Muduru, Bizim Koyde Secim, İstanbul Gezisi, Anamın Sarhoşluğu, Cilli’nin Yazılması, İzmir Gezisi, İdilgil, NÂzım’ın Sesi, Evleniyoruz, Cocuklar, Yol Bağları, İlk Yolcumuz, Peritonit, Burdur Hastanesi, Yitik Pens, Anam Ağlıyor, Derekoy, JKK, Secime Gittiğim Koy, Demet, Bizim Koy’un Yazarı, İyi İkili, Tahsildar, Gene Sorgular, Buyu Gibi, Demirci Gezisi, Bilirkişinin İzi, Giriş Sınavı, Yoksullar Universitesi, İngiliz Poplini, Unat Hoca, Pipolu, Orgutumuzu Gorelim, Koyculuk Semineri, Yazma Odevi, Yucel’in Evi, Başkentin Unluleri, Celp Geldi, Pastoral, Konuklar, Forumcular, Badem Şekeri, Veysel Adı, Kirizma Davası, Oğretmen Oztelli, Pancar Muduru, Gazi’de İkinci Yıl, Buyuk Şiir Gecesi , Baltacıoğlu, Tonguc’un Bağı, Opera’nın Onu Soğut, Bir Zamanlar İstanbul, Tarancı’nın Hastalığı, Yerlerin Sahibi, Anamın Hastalığı, Ozon Hoca, Gazi’de Amerikalılar, Bitirme Sınavları, Depolanma , Romanda Gecen Kimi Sozcukler
Kapak Tasarımı Melike Oran
Kitap Adı: Kavacık Koyunun Oğretmeni-Ozyaşam O Yazar: Fakir Baykurt Yayınevi: Literatur Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 2. Basım Barkod: 9789750407765
[h=5]Oduller[/h] Yunus Nadi Odulleri