Hermann Hesse’nin 1930 yılında yazdığı NARZISS VE GOLDMUND Ortacağ’da yaşayan iki zıt karakterin sıradışı dostluğu ekseninde yaşam, olum, sanat, us, aşk, tutku ve cinselliğin izini suruyor.
Bir yanda bilge Narziss, ote yanda sanatcı Goldmund; ikisi de “kendini gercekleştirme” yolunda mukemmele ulaşmaya cabalasa da mukemmele ancak karşıt yonlerden yaklaşmayı başarabiliyorlar.
Hesse’ye gore; karşıtlıklar, kopuşu değil birbirini butunleme yetisini pusula edindiğinde evrensel insan fikrine yaklaşılabilir.
Bu kitapta, cocukluktan beri icimde taşıdığım Almanya’yı ve Almanlık ruhunu bir kez olsun dile getirmek ve onlara duyduğum sevgiyi itiraf etmek istedim – bugun, “Alman” olan her şeyden nefret ediyorum cunku.
Hermann Hesse, 1933

Yuzyılımızın yol gosterici karakterlerinden biri.
Ralph Freedman

Kitaplarını buyuk bir şaşkınlıkla ve daima merakla okudum. Bu Hermann Hesse sadece Amerikalılara ait bir romantik duşunce değil, aksine kesinlikle akıllı, doğrulanabilir, buyuk bir yazardır.
Peter Handke

Onunla kendimi evimde hissediyorum. Militarizme, milliyetciliğe ve butun insanca olmaktan uzak, canice hezeyanlara karşı duruşu ve kendi yolunu secme fikri; benim de cok erken yaşlarda gozdem oldu.
Udo Lindenberg

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Narziss Ve Goldmund Yazar: Hermann Hesse Cevirmen: Kamuran Şipal Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 300 İlk Baskı Yılı: 2002 Baskı Sayısı: 17. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750803482

[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu