2015 Yaşar Nabi Nayır Odulu’nu alan Dış Kapının Mandalı, Arzu Ucar’ın ilk oyku kitabı. Kendini nereye koyacağını bilemeyen ruhların kapı eşiklerinde, pencere kenarlarında gizlendiği, bazen de varlığını ispat icin sokaklara dokulduğu oykuler bunlar. Ben olmasam ne değişirdi, sorusunun cevabını ararken kendi duygularına bile yabancı olduğunu fark eden karakterlerle tanışıyoruz. Ve onlarla beraber soruyoruz kendimize: Beni tamamlayacak olanı bulduğumda onu nasıl tanıyacağım?
“Kocaman evrende, bir gezegenin icindeki bir kıtada, o kıtanın icindeki bir ulkede, o ulkenin icindeki bir şehrin sokağında, ucuncu kattaki bir evin yatak odasında, ortuler altında buzulmuş ağlayan minicik bir kadın. Birbirini sarmalayan, ic ice gecmiş oluşumların icinde nokta gibi, kucucuk bir varlık. Tepesindeki yıldızlar kadar guzelken artık kimsenin bakıp gormediği, silikleşmiş bir nokta. Yattığı yataktan bir daha kalkamasa yokluğunu kimsenin fark etmeyeceği, hicbir yeri doldurmayan onemsiz bir iz.”

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Dış Kapının Mandalı Yazar: Arzu Ucar Yayınevi: İthaki Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 96 Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057762924

[h=5]Oduller[/h] Yaşar Nabi Oyku Odulu