Cağatay Yılmaz uzun yıllardır yazıyor. Surekli coğaltmanın uzağında, hikÂyeyi hayatın az gorulur koşelerinden cıkarırken cok ince elediği bir dil kullanıyor. Bizi Buraya Getiren Şeyler’deki hikÂyeleri okurken onları adım adım oren bir dili de okuyoruz. Sıklıkla rastlanmayan bir ozellik bu.
Hayatın sıradan ayrıntıları arasında dolanıp parıltısı olanları secmek icin ne kadar cok duşunmek ve okumak gerekir. Cağatay Yılmaz o ayrıntıları bulmakla yetinmeyip ayrıca onları tek tek aydınlatıyor. Bazen tedirgin edici bir hikÂyenin başladığını gorur okur: toprağa gomulu bir yılkı atı ya da kurda benzeyen bir hayvan insana ne anlatır... Bazen bir kadının erkeği ansızın terk edişinin ardında neler saklıdır...
Oykunun icinde yaşayan bir yazınsal şolen, az bulunur kusursuzlukta oykuler, neden sonra yeniden okunacak cumlelerle orulu bir dil. Bizi Buraya Getiren Şeyler’i okuduktan sonra gozlerinizi kapayıp duşunebilirsiniz.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Bizi Buraya Getiren Şeyler Yazar: Cağatay Yılmaz Yayınevi: Notos Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 112 Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057643285