“Sana bir şey sormak istiyorum ama utanıyorum, ben kac yaşındayım, gercekten ozur dilerim,” dedi. Ona 80 yaşında olduğunu soyleyince gozleri doldu, “Ben bu kadarını beklemiyordum ama bu cok fazla” deyince, “Aaa uzulme, ben sana indirim yaparım kac yaşında olmak istiyorsun” dedim... “Hic olmazsa 75 falan olsun” dedi. “Tamam ben hallederim” deyince nasıl sevindi... Tabii bu konuşmayı unuttu, bir daha da sormadı.
Evlatlarla ebeveynler yer değiştirirse… Anneler kız olursa… Babalar oğul olursa… Dunya tersine donerse… Coşkuyla, ofkeyle, merakla, depresyonla, gittikce cocuklaşarak, gittikce bebekleşerek, kucule kucule, anneler babalar bebek, evlatlar ebeveyn olursa…
Bu kitap Noroloji hekimi Dr. Sevda Sarıkaya'nın gercek hasta oykulerinden esinlenerek kurguladığı, Alzheimer hastası Nebiş ve onunla birlikte yaşayan kızı Sevgi'nin hikayesidir. Alzheimer hastası annesine bakarken kendi dunyasını da kurmaya cabalayan Sevgi'nin yaşadıklarıdır...
Dr. Sarıkaya'nın trajikomik bir dille ele aldığı oğretici roman turunun nadir orneklerinden olan bu kitapta, konu ile ilginiz olmasa dahi kendinizden cok şey bulacaksınız!
(Tanıtım bulteninden)
Kitap Adı: Ya Evde Yoksam Yazar: Sevda Sarıkaya Yayınevi: Hayykitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789752477377