"Kalp icin hayat basittir: Atabildiği kadar atar. Sonra durur."
Hicbir sır bırakmayan bir durustlukle yazıyor Knausgaard. O yazdıkca nefesler tutuluyor, heyecandan kalp cok kereler duracak gibi oluyor. Onun yaşamına giriyor, kendi kalbinizden cok ama cok uzaklara gidiyorsunuz ama bir anda orada sadece kendi kalbinizin attığını duyuyorsunuz. Knausgaard Kavgam'da eşsiz bir ustalıkla bize yaşamlarımızı geri veriyor.
'Karl Ove'nin kayda değer yeteneği ki bu yetenek bugunlerde ender bulunuyor, tamamen anda ve kendi varlığının farkında olması. Her detay susleme ve gosterişten uzak bir bicimde ortaya konuyor, sanki yazmak ve yaşamak eşzamanlı oluyormuş gibi. Sizi tamamen icine cekiyor. Onun hayatını onunla birlikte yaşıyorsunuz.'
-Zadie Smith, New York Review of Books-
Kavgam'ın ilk iki cildinde sıtma ateşine tutulmuş gibi oldum. 4 gun boyunca okumaktan başka cok az şey yaptım, e-postalarımı cevaplamadım, kopeğimi yuruyuşe cıkarmadım, bulaşıklar lavaboda yığıldı. Anlatının ışıkları sizi olduğunuz yere mıhlıyor, tıpkı otobanın ortasında kalakalmış bir hayvan gibi.'
-Dwight Garner, The New York Times-
'Kavgam, Knausgaard'ın sıra dışı 6 ciltlik romanı tum bilinen ticari reklamları alt ust ederek yazarını bir rock yıldızı haline getirdi. Sadece Norvec'te 450.000 adet satıldı, her 9 yetişkinden biri Kavgam'ı okudu.'
-Emma Brockes, The Guardian-
'Bırakamıyorum, bırakmak istiyorum, bırakamıyorum, sadece bir sayfa daha, sonra akşam yemeğini hazırlayacağım, bir sayfa daha…'
-Västerbottens-kuriren, İsvec-
'Bu destansı maceranın ilk ilk bolumu, bıkkın ve yorgun okurları bile hayata bağlayacak.'
-The Independent-
'Knausgaard'ı okumak Google Earth'e ilk kez bakmak gibi; uzaydan kıtayı, ulkeyi, sonra buyuduğunuz kasabayı ve caddeyi yakınlaştırıp tıklıyorsunuz. Hepsi orada, sadece tıklamaya devam edin.'
-London Review of Books-
"Kavgam durust ve ustaca cekilmiş bir 'selfie'"
-John Powers-
'Kavgam şaşırtıcı bir bicimde buyuluyor - ayrıntılar ve ictenliğin birleşimi, başka birinin beynine girme illuzyonu yaratıyor. Kavgam, kavgaya değer.'
-GQ-
'Ardı ardına gelen her kitapta Bay Knausgaard, gunumuzun en onemli yazarlarından biri olma ununu pekiştiriyor.'
-The Observer (UK)-
'Knausgaard hayatını tum ayrıntıları ile yazıyor, icine girerek ve icindeki titreşimleri kağıda dokerek.'
-Joshua Rothman, Page-Turner-
'Cok guclu ve canlı… Nefis, kalıcı ve tanrısal paragraflar… Knausgaard son derece carpıcı ve tamamen durust. Evrensel endişelerin sıradan, banal seslerinden korkmuyor cunku bunlar zaten hayatın akışı ve hepsi farklı şekillerde de olsa herkesin başına geliyor. Knausgaard'ın kitabında, aralıksız, sonu gelmeyen bir tat var. Sonuc cumleleri sakin, yalın ve başarılı. Walter Benjamin'in 'gerceğin efsanevi yonu' dediği şeye sahipler.'
-James Wood, The New Yorker-
'Muthiş bir roman... Caresiz bir halde devamını bekliyorum cumlesinden başka bir şey soyleyemeyeceğim.'
-Dagsavisen, Norvec-
'Tamamen surukleyici, şaşırtıcı bir icgoru ile aydınlanmış sayfaları ve yurek paracalayıcı durustluğu ile Kavgam dunya edebiyatına tek bir karakteri sunarak bizi insanoğlunun zihninin derinliklerine cekiyor.'
-Phillip Lopate-
'Kavgam insanın bakış acısını değiştiren bir kitap. İncil gibi.'
-Heather Mallick, The Toronto Star-
Karl Ove Knausgaard (1968)
Norvec Oslo'da doğmuş olan yazar Karl Ove Knausgaard, tum dunyada edebi bir sarsıntı yaratan Kavgam adlı 6 kitaptan oluşan romanlar serisi ile tanınmaktadır. Kavgam'ın ilk kitabı 2009'da basıldıktan hemen sonra beş milyon nufuslu Norvecte buyuk bir sansasyon yaratarak yarım milyonluk bir satış hacmine ulaşmıştır. Serinin etkileri dalga dalga yayılarak Amerika ve Avrupa'yı derinden sarsmıştır. Kavgam kısa bir sure icinde 22 dile cevrilmiş ve Knausgaard'ı dunyanın en sıradışı edebiyat fenomeni haline getirmiştir. Yazar şu an İsvec Osterlen'de yine bir yazar olan eşi Linda Bostrom Knausgaard ve 4 cocuğu ile birlikte yaşamaktadır.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 492
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Monokl
Kitap Adı: Kavgam Yazar: Karl Ove Knausgaard Cevirmen: Ebru Tuzel Editor: Rasim Emirosmanoğlu Duzelti: Ayşegul Ergul Yayınevi: Monokl İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786055159276